Ziziphus jujuba `Lang` (kinai datolya)

11.500 Ft

Ziziphus jujuba `Lang` (kinai datolya)

Gyümölcse közepes méretű.

A héja sima, vékony.

A gyümölcs húsa édes és lédús.

Az érési időszakban a gyümölcs megpuhul.

Méret: 40-50 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Leírás

Ziziphus jujuba `Lang` (kinai datolya)

A Ziziphus jujuba Lang, vagy más néven Lang kinai datolya, egy fajtát jelölt a Ziziphus jujuba nevű növényből, amely a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. A következőkben ismertetem néhány jellemzőjét:

  1. Gyümölcs: A Lang kínai datolya gyümölcs körte alakú és közepes méretű. A héja sima, vékony és sárgásbarna színű lehet. A gyümölcs húsa édes és lédús, sok esetben fehér vagy világossárga színű. Az érési időszakban a gyümölcs megpuhul és elkezd édessé válni.
  2. Érési idő: A Lang kínai datolya általában nyár vagy ősszel érik meg, attól függően, hogy a termesztési terület éghajlati körülményeitől függően.
  3. Növény megjelenése: A Ziziphus jujuba egy örökzöld vagy lombhullató fa vagy cserje lehet, attól függően, hogy az adott körülmények között hogyan nő. A levelek általában kis, tojásdad alakúak és zöld színűek. A virágok kicsik, zöldesfehérek és jellegzetes illatot árasztanak.
  4. Felhasználás: A Lang kínai datolya gyümölcsét fogyaszthatják, és gyakran  használják süteményeket, és lekvárok készítéséhez is. készít a datolya leveleit is gyakran teakészítéshez, mivel gyógyászati ​​​​jelentőségűek lehetnek.
  5. Egészségügyi előnyök: A Ziziphus jujuba gyümölcsét hagyományosan gyógyászati ​​célokra is használták. Tartalmazhat olyan antioxidánsokat és vitaminokat, mint például a C-vitamin és az A-vitamin. A datolya számos egészségügyi előnnyel rendelkezhet, például a gyomorproblémák kezelésében és az álmatlanság enyhítésében.
  6. Termesztés: A Lang kínai datolya a melegebb éghajlatokban jól nő, és igényel napfényes helyet és jó vízlevezetést. Kínában és más meleg éghajlatú régiókban széles körben termesztik.

Fontos megjegyezni, hogy a Ziziphus jujuba fajta- és terület függően befolyásolhatják a gyümölcsök jellemzőit, amelyek között az ízüket, méretüket és színüket is. A Lang kínai datolya egy népszerű fajta, de a datolyanövényből sok más fajta létezik, mindegyik saját egyedi tulajdonságokkal.

További információk

Tömeg 5 kg
Méretek 40-50 cm