Ziziphus jujuba `Gheri`s Giant` (kínai datolya)

14.500 Ft

Ziziphus jujuba `Dongzao` (kinai datolya)

Gyümölcse közepes méretű.

A héja sima, vékony.

A gyümölcs húsa édes és lédús.

Az érési időszakban a gyümölcs megpuhul.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Leírás

A Ziziphus jujuba ‘Gheri’s Giant’ (kínai datolya)

Más néven Gheri’s Giant kinai datolya, egy speciális fajta a Ziziphus jujuba nevű növényből. Itt található néhány jellemzője:

  1. Gyümölcs: A Gheri’s Giant kinai datolya gyümölcse nagyobb lehet, mint a hagyományos datolyafajták. A héja sima és általában világosbarna vagy vörösesbarna színű. A gyümölcs húsa édes és lédús, és lehet, hogy fehér vagy világossárga színű.
  2. Érési idő: A Gheri’s Giant kinai datolya általában nyár végén vagy ősszel érik meg, attól függően, hogy a termesztési terület éghajlati körülményeitől függ.
  3. Növény megjelenése: A Ziziphus jujuba egy örökzöld vagy lombhullató fa vagy cserje lehet, attól függően, hogy az adott körülmények között hogyan nő. A levelek általában kis, tojásdad alakúak és zöld színűek. A virágok kicsik, zöldesfehérek és jellegzetes illatot árasztanak.
  4. Felhasználás: A Gheri’s Giant kinai datolya gyümölcsét frissen lehet fogyasztani, és gyakran hasznos sütemények, desszertek és lekvárok készítéséhez. készít a tolya leveleit is gyakran teakészítéshez, mivel gyógyászati ​​​​jelentőségűek lehetnek.
  5. Egészségügyi előnyök: A Ziziphus jujuba gyümölcsét hagyományosan gyógyászati ​​célokra is használták. Tartalmazhat olyan antioxidánsokat és vitaminokat, mint például a C-vitamin és az A-vitamin. A datolya számos egészségügyi előnnyel rendelkezhet, például a gyomorproblémák kezelésében és az álmatlanság enyhítésében.
  6. Termesztés: A Gheri’s Giant kinai datolya, hasonlóan más datolyafajtákhoz, a melegebb éghajlatokban jól nő. Igényel napfényes helyet és jó vízelvezetést. A termesztési körülményektől függően a gyümölcsök jellemzői változhatnak.

A Gheri’s Giant kinai datolya egy különleges fajta, amely lehetőséget kínál a nagyobb méretű, édes és lédús datolya élvezetére. A datolyafajták között sokféle változat létezik, így érdemes kipróbálni többet is, hogy megtalálja a saját ízlésének legmegfelelőbbet.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm