Zanthoxylum simulans (szecsuáni bors)

3.950 Ft

Zanthoxylum simulans (szecsuáni bors)

Egy örökzöld cserje vagy kis fa, amely akár 2-3 méter magasra is megnőhet.

A növény virágai kicsik és sárgásfehérek.

Méret:  20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Leírás

Zanthoxylum simulans (szecsuáni bors)

A Zanthoxylum simulans, más néven szecsuáni bors, egy növényfaj, amely a Rutaceae családba tartozik. A következőkben ismertetem néhány jellemzőjét:

  1. Elterjedés: A szecsuáni bors eredetileg Kínából származik, de ma már számos más térségben is termesztik. Kedveli a meleg és trópusi éghajlatot, de jól alkalmazkodik más körülményekhez is.
  2. Növény megjelenése: A szecsuáni bors egy örökzöld cserje vagy kis fa, amely akár 2-3 méter magasra is megnőhet. Levelei összetettek, páros szárnyasan szárnyaltak, és kis levelekből állnak. A növény virágai kicsik és sárgásfehérek.
  3. Termés: A szecsuáni bors termése különösen híres és értékes. A bogyók kis gömb alakúak és általában pirosak vagy narancssárgák, de lehetnek sárga vagy zöld színűek is. Ezek a botok tartalmazzák a jellegzetes szecsuáni bors ízért és illatért felelősgyet.
  4. Íz és illat: A szecsuáni borsnak egyedi íze és illata van. Az íze erősen fűszeres, enyhén citromos és fas, és az ízérzékeléshez bizonyos jelenlétét, például a sanshool nevű alkaloidot is kapnak. Ezek a bizsergető érzést okozhatnak a szájban.
  5. Felhasználás: A szecsuáni bors gyakran kínál kínai és szecsuáni konyhában, különösen húsételek ízesítésére. A szecsuáni borsot szokták őrölt formában vagy egész bogyóként használni. készít a szecsuáni borsot néha gyógynövényként is alkalmazzák, mivel hosszú ideje ismertek gyógyászati ​​​​tulajdonságai.

Fontos megjegyezni, hogy a szecsuáni borsnak két fajtája ismert: a piros szecsuáni bors (Zanthoxylum simulans) és a zöld szecsuáni bors (Zanthoxylum bungeanum). Mindkettő hasonló ízű és illatú, de különböző színű bogyókat termel. A konyhában általában sok fajtát kínálnak, és gyakran egymás helyettesítésére is használhatók.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 20-30 cm