Vitex agnus-castus (liláskék virágú barátcserje) 2 L-es

4.400 Ft

Vitex agnus-castus (liláskék virágú barátcserje)

A Vitex agnus-castus, közismert nevén barátcserje, egy bájos lombhullató cserje, melyet különleges liláskék virágai tesznek rendkívül vonzóvá

Méret: 40-60cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Vitex agnus-castus (liláskék virágú barátcserje)

A Vitex agnus-castus, közismert nevén barátcserje, egy bájos lombhullató cserje, melyet különleges liláskék virágai tesznek rendkívül vonzóvá. Ez a növény rendszerint mérsékelt méretű, és számos kertész számára kedvelt a kertek és parkok szépítésére.

A levelek összetettek és kékeszöld színűek, kellemes illatot árasztva a levegőbe. A növény dús lombozata egész évben szép látványt nyújt, és a kert számára egyedi karaktert kölcsönöz.

A valódi látványossága azonban a liláskék virágokban rejlik. Ezek a virágok kis csoportokban helyezkednek el a hajtások végén, alkotva egyedi és csodálatos virágzati fürtöket. A virágok finom illattal rendelkeznek, amely vonzza a kerti rovarokat és pillangókat, így a kert egy élő és pezsgő környezetté válik.

A barátcserje virágzása általában a nyár közepén kezdődik, és eltarthat a késő őszig. Ez az hosszú virágzási időszak lehetővé teszi, hogy hónapokon át élvezd a cserje szépségét.

A Vitex agnus-castus egyéb előnyei közé tartozik, hogy a növény számos környezeti feltételhez alkalmazkodik, és relatíve alacsony karbantartási igénnyel rendelkezik. A jó vízelvezetésű talajt és a napos vagy félárnyékos helyzetet kedveli, de ellenáll a szárazságnak és a hőségnek.

Ez a kertészeti ékszer tökéletes választás lehet, ha egy szép és illatos növényt keresel, amely hozzájárul a kerted változatos és élénk atmoszférájához. A liláskék virágú barátcserje nemcsak esztétikai szempontból vonzó, hanem a kerti ökoszisztéma gazdagításában is fontos szerepet játszik.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm