Vitex agnus-castus ‘Alba’ (fehér virágú barátcserje) 2L-es

5.900 Ft

A Vitex agnus-castus ‘Alba’, vagy fehér virágú barátcserje, egy csodálatos és sokoldalú növény, amely számos értékes tulajdonsággal rendelkezik.

Méret: 40-60cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Vitex agnus-castus ‘Alba’ (fehér virágú barátcserje)

A Vitex agnus-castus ‘Alba’, vagy fehér virágú barátcserje, egy csodálatos és sokoldalú növény, amely számos értékes tulajdonsággal rendelkezik. A mérsékelt méretű cserje a kertekben vagy parkokban különféle szerepeket tölthet be. Íme egy részletes leírás:

A ‘Alba’ változat egy közepes méretű növény, mely általában 1,5-5 méter magasra nő. Összetett levélkékből álló levelei sötétzöldtől kékeszöldig változhatnak, hozzájárulva a növény lombozatának gazdag és változatos megjelenéséhez.

A fehér virágok a növény legmeghatározóbb jellegzetességei. Kis levélkékből álló fürtökben helyezkednek el a hajtások végén, eltérve a szokásos kék vagy lila virágoktól. A virágzás általában a nyár közepétől az ősz elejéig tart, így hosszú ideig élvezhető a növény díszítő hatása.

Az Vitex agnus-castus ‘Alba‘ a napos vagy félárnyékos helyzeteket kedveli, így a megfelelő napfény hozzájárul a virágzás és az egészséges növekedés kialakulásához. A jó vízelvezetésű, laza talajokat részesíti előnyben, ami tovább fokozza a növény jólétének és fejlődésének lehetőségét.

Ez a fehér virágú barátcserje nem csak dísznövényként mutatós, hanem gyógynövényként is hasznos lehet. Hagyományosan a női hormonális egyensúlyproblémák enyhítésére alkalmazzák. A ‘Alba’ tehát nemcsak a kert szépségét emeli, hanem a gyógynövények világába is betekintést enged.

A megfelelő gondozással, beleértve az öntözést, tápanyagellátást és szükség esetén a metszést, az Vitex agnus-castus ‘Alba‘ egy egészséges és látványos növény lehet a kertben, amely hosszú időn keresztül élvezhető.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm