Viburnum sargentii ‘Onondaga’ (ázsiai bangita) 2L-es

4.900 Ft

Viburnum sargentii ‘Onondaga’ (ázsiai bangita)

Viburnum sargentii ‘Onondaga’ különleges és lenyűgöző lombhullató cserje, amely a kerteket tavasztól őszig színfoltokkal gazdagítja.

Méret: 30-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Viburnum sargentii ‘Onondaga’ (ázsiai bangita)

A Viburnum sargentii ‘Onondaga’ különleges és lenyűgöző lombhullató cserje, amely a kerteket tavasztól őszig színfoltokkal gazdagítja. A ‘Onondaga’ fajtajelzésű változat egy kifejezetten impozáns választás, mely a következő jellegzetességekkel büszkélkedik.

A cserje mérete általában 2-3 méter magasságot ér el, és terebélyes növekedésű. Szeldelt levelek alkotják levélzetét, melyek kihajtáskor szép piros árnyalatúak, majd idővel bezöldülnek, létrehozva egy élénk és változatos lombozatot.

A tavasz vége felé kezdi el bontakoztatni kicsi, de annál vonzóbb rózsaszín virágait. Ezek a virágok egy bogernyőt alkotnak, amit fehér színű steril virágok tesznek különlegessé és látványossá. A virágzás idején a cserje egésze olyan, mintha egy élénk tavaszi álomban lennénk.

A termései tojás alakúak, kezdetben pirosak, majd ahogy érnek, feketévé válnak. Ez a színváltás további vizuális érdekességet ad a cserjének, különösen az őszi hónapokban.

A Viburnum sargentii ‘Onondaga’ kiválóan megállja a helyét szoliterként vagy kisebb cserjecsoportokban ültetve. Napos vagy félárnyékos helyzetben érzi magát a legjobban, és egy jó vízáteresztő, humuszban gazdag talaj segíti a legszebben fejlődni.

Ez a fajta nemcsak kertészeti értelemben, hanem egyedi szépségével és változatos megjelenésével is kiemelkedik a kerti növények közül. Viburnum sargentii ‘Onondaga’ – az ázsiai bangita egy olyan választás, mely látványosságával és változatos színeivel évről évre elvarázsolja a kert tulajdon

További információk

Tömeg 2 kg