Viburnum rhytidophyllum (ráncos levelű bangita) 3L-es

4.700 Ft

Viburnum rhytidophyllum (ráncos levelű bangita)

Viburnum rhytidophyllum, vagy ráncos levelű bangita, a kertek különleges dísze, amely eleganciájával és változatosságával tűnik ki.

Mérete: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Viburnum rhytidophyllum (ráncos levelű bangita)

A Viburnum rhytidophyllum, vagy ráncos levelű bangita, a kertek különleges dísze, amely eleganciájával és változatosságával tűnik ki. Ez a 3-4 méter magasra növő örökzöld cserje felfelé törő ágrendszerrel rendelkezik, ami kiemeli magasságát és megjelenését a kertben.

Jellegzetes bőrnemű levelei ráncosak, ezáltal egyedi textúrát kölcsönözve a lombozatnak. Ezek a levelek télen is a növényen maradnak, így az örökzöld lombozat egész évben biztosítja a kert számára az esztétikus és élénk zöld színt.

A bangita további látványosságát a piros bogyókkal fokozza, amelyek a cserje levelén kívül is érdekes látványt nyújtanak. Ezek a bogyók télen is a növényen maradnak, így a kert téli kihívások között is színpompás marad.

Fontos megjegyezni, hogy a bangita önmegtermékenyítésre nehezen képes, ezért érdemes a kertben több példányt nevelni, hogy a téli termés látványát teljes pompájában élvezhessük.

Ez a növény félárnyékos helyeket kedvel, így ideális választás lehet azoknak a részeknek a kertben, ahol a napfény nem teljesen domináns, és a félárnyék jótékony hatása érvényesül.

A Viburnum rhytidophyllum nem csupán egy egyszerű kerti növény, hanem egy élő műalkotás, amely egész évben változatosságot és szépséget hoz a kertedbe. Ez a cserje nem csupán a látványával, hanem a téli hónapokban is megtartott bogyóival is emlékezetessé teszi a kertedet.

További információk

Tömeg 3 kg
Méretek 40-60 cm