Viburnum rhytidophylloides ‘Holland (ráncos levelű örökzöld bangita) 3L-es

4.700 Ft

Viburnum rhytidophylloides ‘Holland (ráncos levelű örökzöld bangita)

Viburnum rhytidophylloides ‘Holland (ráncos levelű örökzöld bangita) Gömb formájú, a kifejlett növénykény kb. 3 méter magasságú, örökzöld.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Viburnum rhytidophylloides ‘Holland (ráncos levelű örökzöld bangita)

A ‘Holland’ fajta a Viburnum rhytidophylloides családjába tartozik, és különleges megjelenésével a kerteket szépíti meg. Ez az örökzöld bangita rendkívül dekoratív, és a kifejlett növény gömb alakú, ami körülbelül 3 méteres magasságot érhet el.

A lombozata örökzöld, és különösen jellemző ráncos leveleire. A ráncok és a levéltextúra adják meg a cserjének egyedi és érdekes megjelenését, még télen is, amikor más növények már elveszítették leveleiket.

A ‘Holland’ fajta szoliternek és cserjecsoportokba ültetve mutatja meg magát a legjobban. A gömb alakú növekedése miatt kitűnő választás lehet kertek, parkok vagy más díszterületek számára.

A cserje a napos vagy félárnyékos helyeket kedveli, így jól érzi magát a kert olyan területein, ahol elegendő fény áll rendelkezésre. A jó vízáteresztő talajokat részesíti előnyben, és alkalmas lehet szárazabb körülményekre is.

A Viburnum rhytidophylloides ‘Holland’ látványos tavaszi virágzattal rendelkezik, amikor fehér virágai kibontakoznak, hozzájárulva a kert kora tavaszi szépségéhez. Az egész évben zöld lombozata és kerekded formája miatt azonban egész évben szemet gyönyörködtető.

Ez a bangita fajta a kertészek és kerttervezők körében népszerű választás, mivel nemcsak szép, de viszonylag alacsony karbantartási igényű is. A Viburnum rhytidophylloides ‘Holland’ egy értékes és díszítő örökzöld, amely kiemeli a kertek szépségét és változatosságát.

 

További információk

Tömeg 3 kg
Méretek 40-60 cm