Viburnum ‘Pragense’ (prágai bangita) 2L-es

6.900 Ft

Viburnum ‘Pragense’ (prágai bangita)

A Prágai bangita széles formájú, kerekded örökzöld cserje, megy 2-3 méterre is megnőhet.

A legszebb növekedés eléréséhez humuszban gazdag, enyhén savas talajt és napos, félárnyékos fekvést válasszunk neki.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Viburnum ‘Pragense’ (prágai bangita)

A Prágai bangita (Viburnum ‘Pragense’) egy rendkívül vonzó, széles formájú örökzöld cserje, mely kerekded növekedési formájával és különleges tulajdonságaival kiemelkedik a kerti növények közül. Ezek a növények általában 2-3 méteres magasságig nőhetnek, létrehozva ezzel egy látványos és harmonikus kerti környezetet.

A Prágai bangita a legjobban humuszban gazdag, enyhén savas talajban fejlődik, és napos vagy félárnyékos fekvést részesíti előnyben. Ezek a körülmények segítik a növényt optimális növekedésében és látványos megjelenésében.

A téli hideget jól tűri, és örökzöld levelei még a kopár téli tájon is üde színfoltot képeznek. Ezáltal a Prágai bangita nemcsak a melegebb hónapokban nyújt vizuális élményt, hanem télen is hozzájárul a kert esztétikájához.

Kiválóan alkalmas sövénynek vagy szoliternek, tehát egyaránt jól mutat, ha több példányt ültetünk egymás mellé, vagy egyedülállóan emelkedik ki a kert egy részén. A cserje kerekded formája és dús lombozata miatt szépen kitölti a teret, és vonzza a kertbarátok és kerttervezők figyelmét.

A Prágai bangita, a Viburnum ‘Pragense’, tehát nemcsak szépségével és változatos megjelenésével hívja fel magára a figyelmet, hanem szilárd tűrése és alkalmazkodó képessége révén is egy kiváló választás lehet a kertekbe.

 

 

 

További információk

Tömeg 2 kg