Thuja occidentalis ’Smaragd’ (smaragd tuja törzses gömb) 7,5L-es

9.000 Ft

Thuja occidentalis ’Smaragd’ (smaragd tuja törzses gömb)

A Thuja occidentalis ’Smaragd’, ismertebb nevén smaragd tuja törzses gömb, egy lenyűgöző és elegáns dísznövény, amelyet gyakran választanak kertekben és parkokban való alkalmazásra.

Méret:60-80 cm magas törzs

Kategória:

Leírás

Thuja occidentalis ’Smaragd’ (smaragd tuja törzses gömb)

A Thuja occidentalis ’Smaragd’, ismertebb nevén smaragd tuja törzses gömb, egy lenyűgöző és elegáns dísznövény, amelyet gyakran választanak kertekben és parkokban való alkalmazásra. Ez a fajta az észak-amerikai erdőkben őshonos, és a kertészkedők körében népszerű választás a kompakt méretének, díszes formájának és könnyen karbantartható jellegének köszönhetően.

A smaragd tuja törzses gömb egyedülálló megjelenésű, mivel egy oszlopos törzsre ültetett gömb alakú lombkoronával rendelkezik. A sűrűn álló, pikkelylevelei puha  élénk smaragdzöld színben pompáznak, és egész évben frissek és vonzók maradnak, így állandó zöld színt és textúrát biztosítanak a kertben.

Ez a fajta lassan növő, kompakt növekedést mutat, így ideális választás lehet olyan kertekbe, ahol korlátozott a hely vagy ahol egy jól formázható, mégis alacsony fenntartási igényű növényre van szükség.

A smaragd tuja törzses gömb jól alkalmazkodik a változó környezeti feltételekhez és ellenáll a szennyeződéseknek és a betegségeknek. Ezért egy tartós és megbízható választás lehet a kertészetben és tájépítészetben.

Gyakran ültetik szoliter növényként kertekben vagy parkokban, de a gömb alakú lombkorona kiválóan mutat konténerekben vagy támfalakon is. Emellett alkalmazható díszített terekben vagy kerti határok meghatározására is.

Összességében a Thuja occidentalis ’Smaragd’ egy elegáns és látványos választás lehet azok számára, akik egy különleges megjelenésű, mégis könnyen kezelhető dísznövényt keresnek a kertjükbe. A smaragd tuja törzses gömb egy lenyűgöző és stílusos lehetőség, amely színt és eleganciát hozhat bármely kertbe vagy tájba.

Pikkelylevelei fénylő zöldek, télen alig vagy egyáltalán nem barnulnak. Keveset terem. Télálló. Szoliternek kíváló. Tápanyagdús, nedves talajt kíván.

 

További információk

Tömeg 7,5 kg
Méretek 100-125 cm