Thuja occidentalis ‘Kobold’ (Törpe tuja) 5L-es

8.200 Ft

Thuja occidentalis ‘Kobold’ (Törpe tuja)

A Thuja occidentalis ‘Kobold’, ismertebb nevén törpe tuja, egy kompakt méretű, lassan növő ciprusfajta, melyet gyakran választanak kisebb kertekben, sziklakertekben vagy díszített terekben való alkalmazásra.

Méret: 30-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Thuja occidentalis ‘Kobold’ (Törpe tuja)

A Thuja occidentalis ‘Kobold’, ismertebb nevén törpe tuja, egy kompakt méretű, lassan növő ciprusfajta, melyet gyakran választanak kisebb kertekben, sziklakertekben vagy díszített terekben való alkalmazásra. Ez a fajta az észak-amerikai erdőkben őshonos, és a kertészkedők körében kedvelt választás a könnyen kezelhető jellegének, valamint az attraktív megjelenésének köszönhetően.

A ‘Kobold’ törpe tuja apró méretű, sűrű lombozattal rendelkezik, ami egy gömb alakú, kompakt lombkoronát eredményez. A tűlevelek sötétzöld színűek és puha textúrájúak, amelyek egész évben vonzó megjelenést biztosítanak. Ez a fajta lassan növő, ami azt jelenti, hogy hosszú ideig megőrzi kis méretét, és nem igényel gyakori metszést vagy karbantartást.

A törpe tuja jól alkalmazkodik a különböző környezeti feltételekhez, és ellenálló a szennyeződésekkel és a betegségekkel szemben is. Ezért ideális választás lehet olyan kertekbe, ahol korlátozott a hely vagy ahol egy alacsony fenntartási igényű növényre van szükség.

Gyakran ültetik szoliter növényként kisebb kertekben vagy konténerekben, de csoportosan ültetve is lenyűgöző látványt nyújthat. Emellett alkalmazható alacsony sövények létrehozására vagy kerti határok meghatározására is.

Összességében a Thuja occidentalis ‘Kobold’ egy praktikus és vonzó választás lehet azok számára, akik egy kompakt méretű, könnyen kezelhető ciprusfajtát keresnek a kertjükbe. A törpe tuja egy szép és megbízható lehetőség, amely színt és textúrát hozhat bármely kertbe vagy tájba.

További információk

Tömeg 5 kg
Méretek 30-40 cm