Szentesi Rózsa naspolyafa (szabadgyökeres)

3.500 Ft

Szentesi Rózsa naspolyafa (szabadgyökeres)

A Szentesi Rózsa naspolya híresen termékeny fajta, ami azt jelenti, hogy egyetlen fa is sok gyümölcsöt hozhat.

Méret: 150-175 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

 

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Szentesi Rózsa naspolyafa (szabadgyökeres)

A “Szentesi Rózsa”(Mespilus germanica) egy nagyon ritka naspolya a gyümölcsfák között. A naspolya egy kis, lombhullató fa.

Itt vannak a Szentesi Rózsa naspolya gyümölcsfára jellemző tulajdonságok:

  1. Gyümölcs: A Szentesi Rózsa naspolya gyümölcse közepes méretű és henger alakú. A gyümölcs érési stádiumától függően a héja sárga vagy narancssárga lehet. Az érett naspolya húsa lágy, de kissé szemcsés, rendkívül aromás, édes és kissé fanyar ízű.
  2. Termőképesség: A Szentesi Rózsa naspolya híresen termékeny fajta, ami azt jelenti, hogy egyetlen fa is sok gyümölcsöt hozhat. Gyakran több gyümölcsöt terem egyetlen virágzatban.
  3. Virágzás: A naspolyafa tavasszal virágzik, és virágai fehérek vagy rózsaszínűek lehetnek. Ezek a virágok különlegesek lehetnek és vonzzák a méheket, segítik a beporzást.
  4. Termőidőszak: A naspolya általában ősszel érik, de az érési időszak és az íz változhat a fajta és a környezeti körülmények függvényében.
  5. Élettartam: A naspolyafa hosszú életű lehet, és jó karbantartás mellett évtizedekig vagy akár évszázadokig is élhet.
  6. Alak és méret: A naspolyafa átlagos közepes méretű, és kerek vagy kicsit kúpos koronát fejleszt ki. Az oltott naspolyafák kisebbek lehetnek, míg a magasabbak elérhetik a 6-8 méteres magasságot.
  7. Talajigény: A naspolyafa általában jól tűri a különböző talajtípusokat, de a jó víz elvezetésű és tápanyagban gazdag talajokat kedveli.
  8. Ellenálló képesség: A naspolyafa általában ellenálló lehet a kártevőkkel és betegségekkel szemben, de a megfelelő gondozás és védelem elengedhetetlen a növény egészségének megőrzéséhez.

A Szentesi Rózsa naspolya egy oltot fajta, és annak érdekében, hogy a legjobb termést hozza, megfelelő gondozást és figyelmet igényel. A gyümölcsök rendkívül ízletesek és alkalmasak frissen fogyasztásra, illetve lekvár, dzsem, vagy sűrítmény készítésére is.

Szentesi Rózsa naspolyafa (szabadgyökeres)

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 150-175 cm