Symphoricarpos x doorenbosii ‘Mother of Pearl (fehér hóbogyó) 2L-es

3.000 Ft

Symphoricarpos x doorenbosii ‘Mother of Pearl (fehér hóbogyó)

Ez a cserje közepes méretű, általában 0,9-1,2 méter magasra és szélesre nőhet. A levelek kicsik, szürkészöldek vagy szürkészöld-fehérek, és ellipszis alakúak.

Méret: 30-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Symphoricarpos x doorenbosii ‘Mother of Pearl (fehér hóbogyó)

Érdekes díszcserje, amely a keményfák (Caprifoliaceae) családjába tartozik. Itt található néhány jellemzője:

  • Leírás: Ez a cserje közepes méretű, általában 0,9-1,2 méter magasra és szélesre nőhet. A levelek kicsik, szürkészöldek vagy szürkészöld-fehérek, és ellipszis alakúak.
  • Termések: Az egyik kiemelkedő jellemzője a termések, amelyek rózsaszín vagy pearly-pink (gyöngyházrózsaszín) színűek. Ezek a termések hosszú ideig a cserjén maradnak, így hosszan tartó érdekes díszítőelemet alkotnak.
  • Virágzás: A virágzás viszonylag szerény és a cserje természetes környezetében kevésbé hangsúlyos. A virágok általában zöld-fehér vagy rózsaszín árnyalatúak, és kis fürtökben helyezkednek el.
  • Virágzási idő: A virágzás időpontja általában a késő tavasztól a nyár elejéig terjed.
  • Fényigény: A Symphoricarpos x doorenbosii ‘Mother of Pearl’ általában napos vagy félárnyékos helyzetben érzi magát jól. Megfelelő mennyiségű napfényre van szüksége ahhoz, hogy a termések és levelek szép színe kifejlődhessen.
  • Talajigény: A jó vízelvezetésű, laza talajokat részesíti előnyben. A megfelelő talajminőség hozzájárul a növény egészséges növekedéséhez.
  • Metszés: A cserjét általában nem igényli intenzív metszést, de az elhalványult virágok és a gyenge hajtások eltávolítása elősegítheti a cserje ápolt megjelenését.
  • Felhasználás: A Symphoricarpos x doorenbosii ‘Mother of Pearl’ gyakran használják csoportosítva, például szegélyként vagy díszcserjeként a kertekben vagy parkokban. A szokatlan termésszínek miatt vonzó választás lehet a kertek különböző részeiben.

Mint minden növény esetében, fontos figyelembe venni az adott terület éghajlati és talajviszonyait, és ezeknek megfelelően gondozni a Symphoricarpos x doorenbosii ‘Mother of Pearl’-t.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm