Symphoricarpos doorenbosii ‘Magic Berry’ (rózsaszín hóbogyó) 2L-es

2.300 Ft

Symphoricarpos doorenbosii ‘Magic Berry’ (rózsaszín hóbogyó)

A Symphoricarpos doorenbosii ‘Magic Berry’ (rózsaszín hóbogyó) különleges díszcserje, amely a keményfák (Caprifoliaceae) családjába tartozik.

Méret: 40-60cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Symphoricarpos doorenbosii ‘Magic Berry’ (rózsaszín hóbogyó)

A Symphoricarpos doorenbosii ‘Magic Berry’ (rózsaszín hóbogyó) különleges díszcserje, amely a keményfák (Caprifoliaceae) családjába tartozik. Itt vannak a jellemzői:

Ez a cserje általában közepes méretű, 0,9-1,2 méter magasra és szélesre nőhet. A levelek kicsik, szürkészöldek vagy szürkészöld-fehérek, és ellipszis alakúak.

A fajta egyik legkiemelkedőbb jellemzője a termések, amelyek sötét lila vagy mályva színűek. Ezek a termések hosszú ideig a cserjén maradnak, így hosszan tartó, vonzó díszítőelemet alkotnak.

A virágok általában nem túl feltűnők, és csoportokban helyezkednek el. Színük általában fehér vagy halványzöld.

A virágzás időpontja a késő tavasztól a nyár elejéig terjed.

A Symphoricarpos doorenbosii ‘Magic Berry’ általában napos vagy félárnyékos helyzetben érzi magát jól. Megfelelő mennyiségű napfényre van szüksége ahhoz, hogy a termések és levelek szép színe kifejlődhessen.

A jó vízelvezetésű, laza talajokat részesíti előnyben. A megfelelő talajminőség hozzájárul a növény egészséges növekedéséhez.

A cserje általában nem igényli intenzív metszést, de az elhalványult virágok és a gyenge hajtások eltávolítása elősegítheti a cserje ápolt megjelenését.

A Symphoricarpos doorenbosii ‘Magic Berry’ gyakran használják csoportosítva, például szegélyként vagy díszcserjeként a kertekben vagy parkokban. A szokatlan termésszínek miatt vonzó választás lehet a kertek különböző részeiben.

Fontos, hogy a növény gondozása és termesztése a helyi éghajlati és talajviszonyoknak megfelelően történjen. A megfelelő öntözés, tápanyagellátás és metszés segít abban, hogy a Symphoricarpos doorenbosii ‘Magic Berry’ a lehető legjobban mutassa magát a kertben.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm