Symphoricarpos albus (fehér hóbogyó) 2L-es

2.300 Ft

Symphoricarpos albus (fehér hóbogyó)

A Symphoricarpos albus (fehér hóbogyó) közismert nevén a Fehér varjúháj, egy érdekes díszcserje, amely a keményfák (Caprifoliaceae) családjába tartozik.

Méret: 40-60cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Symphoricarpos albus (fehér hóbogyó)

A Symphoricarpos albus (fehér hóbogyó) közismert nevén a Fehér varjúháj, egy érdekes díszcserje, amely a keményfák (Caprifoliaceae) családjába tartozik. Itt vannak a jellemzői:

Ez a cserje közepes méretű, általában 1-2 méter magasra és szélesre nőhet. A levelek kicsik, ellipszis alakúak, és a lombozat általában sötétzöld.

A Fehér varjúháj kiemelkedő jellemzője a díszes termések. Ezek a termések fehérek vagy gyakran világos rózsaszínűek, és a hajtások mentén helyezkednek el. A termések hosszú ideig a cserjén maradnak, így hosszan tartó díszítőelemet alkotnak.

A virágok általában nem feltűnők, és fehérek vagy halványrózsaszínűek. A virágok csoportokban helyezkednek el a hajtásokon.

A virágzás időpontja általában a késő tavasztól a nyár elejéig terjed.

A Symphoricarpos albus általában napos vagy félárnyékos helyzetben érzi magát jól. Megfelelő mennyiségű napfényre van szüksége ahhoz, hogy a termések és levelek szép színe kifejlődhessen.

A jó vízelvezetésű, laza talajokat részesíti előnyben. A megfelelő talajminőség hozzájárul a növény egészséges növekedéséhez.

A cserje általában nem igényli intenzív metszést, de az elhalványult virágok és a gyenge hajtások eltávolítása elősegítheti a cserje ápolt megjelenését.

A Symphoricarpos albus gyakran használják csoportosítva, például szegélyként vagy díszcserjeként a kertekben vagy parkokban. A hosszan tartó, díszes termések miatt vonzó választás lehet a kertek különböző részeiben.

Mint minden növény esetében, fontos figyelembe venni az adott terület éghajlati és talajviszonyait, és ezeknek megfelelően gondozni a Symphoricarpos albus-t.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm