Spiraea billardii (piros virágú gyöngyvessző) 2L-es

2.300 Ft

Spiraea billardii (piros virágú gyöngyvessző)

A Spiraea billardii, vagy más néven Billard spirea, egy gyönyörű lombhullató cserje, mely lenyűgözi a kertészeket elegáns megjelenésével.

Mérete: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Spiraea billardii (piros virágú gyöngyvessző)

A Spiraea billardii, vagy más néven Billard spirea, egy gyönyörű lombhullató cserje, mely lenyűgözi a kertészeket elegáns megjelenésével és bőséges virágzási képességével.

A Billard spirea általában 1,5-2 méter magasra nő, széles terjedésű cserje, így kitűnő választás lehet sövények, csoportosítások vagy szoliter ültetések számára.

A levelek kicsik és tojásdad alakúak, sötétzöldek, amelyek egész szezonban biztosítanak egy szép zöld háttérét a virágoknak.

A Billard spirea virágai a nyár elején kezdenek nyílni, és folyamatosan díszítik a cserjét egészen a késő nyárig. A virágok csoportokban helyezkednek el, és rendkívül gazdag virágzásukkal vonzzák a pillangókat és más beporzókat a kertbe.

A virágok aprók, tömött fürtökben helyezkednek el, és általában rózsaszín vagy lila árnyalatokban pompáznak, létrehozva egy vibráló és látványos színkontrasztot a kertben.

A Billard spirea napos vagy félárnyékos helyet kedvel, és jól alkalmazkodik a változatos talajtípusokhoz. A jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talaj segíti a cserje egészséges növekedését és virágzási teljesítményét.

A metszés segíthet a cserje formájának megtartásában és a virágzási teljesítmény javításában. A tél végén vagy a tavasz elején végzett enyhe metszés általában elegendő.

A Billard spirea kiválóan alkalmazkodik díszítő sövényként, csoportosításokban vagy akár egyedülálló szoliterként. Ideális választás lehet kerti tervezési tervekbe, ahol a virágok és a lomb különféle színösszeállításokat kínálnak. A Spiraea billardii tehát egy kertészeti kincs, amely a látványos virágzásával és elegáns habitusával hozzájárulhat a kert szépségéhez és változatosságához.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm