Sambucus nigra ’Haschberg’ (Fekete bodza) 3l-es

3.200 Ft

Sambucus nigra ’Haschberg’ (Fekete bodza)

A Sambucus nigra ‘Haschberg’, vagy más néven Fekete bodza, egy gyönyörű lombhullató cserje.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

 

Elfogyott

Leírás

Sambucus nigra ’Haschberg’ (Fekete bodza)

A Sambucus nigra ‘Haschberg’, vagy más néven Fekete bodza, egy gyönyörű lombhullató cserje, mely különleges megjelenésével és hasznos tulajdonságaival kiemelkedik a kerti növények közül.

Ez a bodzafajta általában 2-3 méter magasra nő, de a ‘Haschberg’ változat kiemelkedik a többi közül az élénk és sötét bíborvörös leveleivel. A levelek különleges színével és finoman domború formájával a növény egész évben szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

A tavasszal apró, krémszínű virágok díszítik a cserjét, amelyeket hamarosan cseresznyevörös, majd fekete bogyók követnek. Ezek a bogyók nemcsak dekoratívak, hanem ehetőek is, és felhasználhatók lekvárok, szirupok vagy teaspecialitások készítéséhez.

A Fekete bodza ‘Haschberg’ nem csupán szépségével, hanem gyógynövényként is ismert. A virágai és bogyói hosszú évszázadok óta használatosak a népi gyógyászatban. Ezek a növényi részek gazdagok C-vitaminban és antioxidánsokban, így erősítik az immunrendszert és segíthetnek a megfázások megelőzésében.

A ‘Haschberg’ ideális választás lehet kerti sövényekhez vagy szolitereknek. A könnyen gondozható és ellenálló jellegének köszönhetően a Fekete bodza kiválóan alkalmazkodik különböző kertészeti környezetekhez, és színes és élénk látvánnyal ajándékozza meg a kerttulajdonost.

Méret: 3l-es konténeres

További információk

Tömeg 3 kg
Méretek 40-60 cm