Rosmarinus officinalis (rozmaring)

1.600 Ft

Rosmarinus officinalis ( rozmaring )

A rozmaring egy örökzöld növény, amely cserjeként vagy kis fa formájában is megtalálható. Levelei kis, sűrűen elhelyezkedőek, tűszerűek és zöldek. A növény szárai számos kis ággal rendelkeznek.

Méret: 30-40 cm

Kategória:

Leírás

Rosmarinus officinalis ( rozmaring )

A Rosmarinus officinalis, közismert nevén rozmaring, egy aromás gyógynövény és fűszer, amely a mirtuszfélék (Lamiaceae) családjába tartozik. A rozmaringot széles körben használják kulináris és gyógyászati célokra. Az alábbiakban részletesen ismertetem a rozmaring jellemzőit:

  1. Megjelenés: A rozmaring egy örökzöld növény, amely cserjeként vagy kis fa formájában is megtalálható. Levelei kis, sűrűen elhelyezkedőek, tűszerűek és zöldek. A növény szárai számos kis ággal rendelkeznek.
  2. Virágzat: A rozmaring virágai kis méretűek és kék vagy lila színűek. A virágok csúcsos csoportokban vagy hajtások végén találhatók.
  3. Illat és íz: A rozmaring levelei intenzív, jellegzetes illattal rendelkeznek, amely frissességet és fűszerességet sugall. Az íze erős, fűszeres és kissé keserű.
  4. Életmód: A rozmaring eredetileg a mediterrán régióból származik, de mára számos országban termesztik és vadon is előfordul. A növény kedveli a meleg, napos környezetet.
  5. Felhasználás: A rozmaringot széles körben használják konyhai fűszerként, és sok étel elengedhetetlen összetevője, például húsok, sült zöldségek és szószok ízesítéséhez. Emellett gyógynövényként is használják, például gyomorproblémák, fejfájás és légzőszervi megbetegedések kezelésére.
  6. Egészségügyi előnyök: A rozmaringnak számos egészségügyi előnye van, például antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Különféle gyógynövénykészítményekben és illóolajokban is megtalálható.
  7. Gondozás: A rozmaring könnyen termeszthető növény, amely jól teljesít napsütéses helyeken és jól vízáteresztő talajokban. Rendszeres metszésre lehet szükség a növény formájának megőrzése érdekében.

A rozmaring egy kiválóan illatos és ízletes fűszer, amely sok konyhai ételnek gazdagítja az ízét, és számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Továbbá, a növény díszítőként is szépen mutat a kertben vagy cserjés kialakításokban.

 

További információk

Tömeg 0,5 kg
Méretek 20-30 cm