Pyracantha ‘Teton’ ( Narancssárga bogyós törpe tűztövis) 2L-es

2.500 Ft

Pyracantha ‘Teton’ ( Narancssárga bogyós törpe tűztövis)

A Pyracantha ‘Teton’, vagy narancssárga bogyós törpe tűztövis, egy látványos örökzöld cserje, melyet gyakran használnak dísznövényként kertekben és parkokban.

Mérete:20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Pyracantha ‘Teton’ ( Narancssárga bogyós törpe tűztövis)

A Pyracantha ‘Teton’, vagy narancssárga bogyós törpe tűztövis, egy látványos örökzöld cserje, melyet gyakran használnak dísznövényként kertekben és parkokban. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Teton’ törpe tűztövis egy kompakt cserje, amely általában körülbelül 1,5-2 méter magasra nő, de a megfelelő gondozás és metszés segítségével könnyen alakítható. A levelek kicsik, lándzsásak és általában sötétzöldek.

A Pyracantha ‘Teton’ fő attrakciója azonban a látványos narancssárga bogyók, melyek ősszel jelennek meg, és télen is díszítik a növényt. Ezek a bogyók hosszú ideig megmaradnak, így télen is színes érdekességet nyújtanak a kertnek.

Ez a törpe tűztövis fajta általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félig árnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

A Pyracantha ‘Teton’ könnyen karbantartható cserje, és általában nem igényel túl sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa formáját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében a Pyracantha ‘Teton’ egy lenyűgöző díszcserje, amely látványos narancssárga bogyóival és örökzöld leveleivel színes érdekességet nyújt a kertnek. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára. 1-1,5 méter magasra nő.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm