Prunus x cistenea (törpe vérszilva) 2L-es

7.200 Ft

Prunus x cistenea (törpe vérszilva)

A Prunus x cistena, vagy törpe vérszilva, egy kivételes cserje, amely nemcsak gyenge növekedésű és gömbölyded formájú, de lenyűgöző lombozatával és tavaszi virágzással is kitűnik a kertekben.

Mérete:20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Prunus x cistena – Törpe Vérszilva

A Prunus x cistena, vagy törpe vérszilva, egy kivételes cserje, amely nemcsak gyenge növekedésű és gömbölyded formájú, de lenyűgöző lombozatával és tavaszi virágzással is kitűnik a kertekben. Íme egy részletes leírás:

A törpe vérszilva általában 2-2,5 méter magasra nő, így ideális választás lehet alacsonyabb kerti területekre vagy a kisebb kertekbe.

Gyenge növekedésű, gömbölyded formája miatt könnyen kezelhető és formázható, ideális választás kisebb terekbe vagy díszítő elemként a kert közepére.

A lombozat rendkívül vonzó, fényes és sötétbarnás-vörös színű, ami a növényet egész évben díszíti.

A törpe vérszilva fehér virágokkal díszül májusban, létrehozva egy gyönyörű tavaszi virágzási show-t.

A cseresznye méretű, sötétbordó termés nemcsak dekoratív, hanem enyhén savanyú íze miatt is élvezetes. A termés tovább fokozza a cserje szépségét és változatosságát.

A növény napos helyet kedvel, és a semleges, tápanyagban gazdag talajban fejlődik a legjobban. A törpe vérszilva jól tűri a szárazságot, de az ültetési évben érdemes rendszeresen öntözni, különösen hosszan tartó száraz időszakokban.

 

Nyírott és nyíratlan sövénynek is kiváló, hiszen könnyen formázható, és szép lombozatával egész évben vonzó látványt nyújt.

Szoliternek is ideális, különösen olyan területeken, ahol a cserje gömb alakja kiemelkedővé válik.

A Prunus x cistena tehát nemcsak dekoratív megjelenésével, hanem könnyen kezelhető növekedési habitusával és változatos tavaszi és nyári jellemzőivel is szépít és gazdagítja a kertet.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm