Prunus laurocerasus Novita (novita babérmeggy) 3L-es

5.000 Ft

Prunus laurocerasus Novita (novita babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Novita’, vagy novita babérmeggy, egy gyönyörű és népszerű babérmeggyfajta, melyet gyakran használnak sövényként vagy szoliterként kertekben és parkokban.

Méret: 20-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Prunus laurocerasus Novita (novita babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Novita’, vagy novita babérmeggy, egy gyönyörű és népszerű babérmeggyfajta, melyet gyakran használnak sövényként vagy szoliterként kertekben és parkokban. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Novita’ babérmeggy egy örökzöld cserje vagy kis fa, amely közepesen nagy termetű, általában 2-4 méter magasra nő, de lehet még magasabb is kedvező körülmények között. Természetes növekedése terebélyes és sűrű, ami kiváló választás lehet sövényként vagy élő kerítésként.

A levelek sötétzöldek és fényesek, elliptikus vagy lándzsás alakúak, és egész évben zöldek maradnak, így állandó zöld színt kölcsönözve a kertnek. Virágai fehérek és illatosak, általában tavasszal jelennek meg, és vonzzák a beporzókat, mint például a méheket.

A ‘Novita’ babérmeggy általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása rendkívül egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa alakját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében a Prunus laurocerasus ‘Novita’ egy gyönyörű és praktikus babérmeggyfajta, melynek közepes termete és állandó zöld lombozata kiváló választás lehet sövényként vagy szoliterként a kertben. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

 

További információk

Tömeg 3 kg
Méretek 20-40 cm