Prunus laurocerasus ‘Mano’ (törpe babérmeggy) 2L-es

4.300 Ft

Prunus laurocerasus ‘Mano’ (törpe babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Mano’, vagy törpe babérmeggy, egy kisebb termetű babérmeggyfajta, amely ideális választás lehet kisebb kertekbe vagy olyan területekre.

Méret: 20-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Prunus laurocerasus ‘Mano’ (törpe babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Mano’, vagy törpe babérmeggy, egy kisebb termetű babérmeggyfajta, amely ideális választás lehet kisebb kertekbe vagy olyan területekre, ahol alacsonyabb növényekre van szükség. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Mano’ törpe babérmeggy egy kompakt cserje, mely általában körülbelül 60-90 centiméter magasra nő, de akár 1 méteres magasságot is elérhet. Ez a cserje széles terjedésű, sűrű lombozattal, ami ideális talajtakaróként is szolgálhat.

A levelek sötétzöldek és fényesek, elliptikus vagy lándzsás alakúak, és egész évben zöldek maradnak, így állandó zöld színt kölcsönözve a kertnek.

A ‘Mano’ törpe babérmeggy általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása rendkívül egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa formáját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében a Prunus laurocerasus ‘Mano’ egy gyönyörű és praktikus babérmeggyfajta, melynek kompakt mérete és állandó zöld lombozata kiváló választás lehet kisebb kertekbe vagy talajtakaróként. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm