Prunus laurocerasus ‘Grüner Teppich’ (talajtakaró babérmeggy) 3L-es

4.300 Ft

Prunus laurocerasus ‘Grüner Teppich’ (talajtakaró babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Grüner Teppich’, vagy talajtakaró babérmeggy, egy alacsony termetű örökzöld cserje, melyet gyakran használnak talajtakaróként kertekben és parkokban.

Méret: 20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Prunus laurocerasus ‘Grüner Teppich’ (talajtakaró babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Grüner Teppich’, vagy talajtakaró babérmeggy, egy alacsony termetű örökzöld cserje, melyet gyakran használnak talajtakaróként kertekben és parkokban. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Grüner Teppich’ babérmeggy egy sűrű, terjedelmes cserje, mely alacsony növekedésű és széles terjedésű. A levelek sötétzöldek és fényesek, széles lándzsás alakúak. Az egész évben zöld levelei miatt ideális választás lehet olyan területekre, ahol állandó zöld borítást szeretnénk.

Ez a babérmeggy fajta virágai általában áprilistól májusig nyílnak, és fehér színűek. Ezeket a virágokat általában méhészek is kedvelik, mivel vonzzák a méheket és más beporzókat.

A ‘Grüner Teppich’ talajtakaró babérmeggy általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása rendkívül egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa formáját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében a Prunus laurocerasus ‘Grüner Teppich’ egy gyönyörű és praktikus talajtakaró cserje, melynek egész évben zöld levelei és tavaszi virágai színes megjelenést kölcsönöznek a kertnek. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm