Prunus laurocerasus ‘Genolia’ (oszlopos babérmeggy) 5L-es

11.900 Ft

Prunus laurocerasus ‘Genolia’ (oszlopos babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Genolia’, vagy oszlopos babérmeggy, egy olyan babérmeggyfajta, amelynek oszlopos növekedése van, ezért ideális választás lehet szűk helyekre vagy olyan területekre ahol szükség van magasabb, de keskenyebb növényekre.

Méret: 60-80 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Prunus laurocerasus ‘Genolia’ (oszlopos babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Genolia’, vagy oszlopos babérmeggy, egy olyan babérmeggyfajta, amelynek oszlopos növekedése van, ezért ideális választás lehet szűk helyekre vagy olyan területekre, ahol szükség van magasabb, de keskenyebb növényekre. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Genolia’ oszlopos babérmeggy egy keskeny oszlopos növény, mely általában körülbelül 2-3 méter magasra nő, de szélessége jóval kisebb, mint a hagyományos babérmeggyfajtáké. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas kisebb kertekben vagy szűk területeken történő telepítésre.

A levelek sötétzöldek és fényesek, elliptikus vagy lándzsás alakúak, és egész évben zöldek maradnak, így állandó zöld színt kölcsönözve a kertnek. A virágok fehérek és illatosak, amelyek általában tavasszal jelennek meg, és vonzzák a beporzókat, mint például a méheket.

A ‘Genolia’ oszlopos babérmeggy általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása rendkívül egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa oszlopos formáját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében a Prunus laurocerasus ‘Genolia’ egy gyönyörű és praktikus babérmeggyfajta, melynek oszlopos növekedése és állandó zöld lombozata kiváló választás lehet szűk helyekre vagy olyan területekre, ahol magasabb, de keskenyebb növényekre van szükség. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

 

 

 

További információk

Tömeg 5 kg
Méretek 60-80 cm