Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ (kaukázusi babérmeggy) 3L-es

4.300 Ft

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ (kaukázusi babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Caucasica’, vagy kaukázusi babérmeggy, egy nagy termetű babérmeggyfajta, mely gyakran használják sövényként vagy szoliterként kertekben és parkokban.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ (kaukázusi babérmeggy)

A Prunus laurocerasus ‘Caucasica’, vagy kaukázusi babérmeggy, egy nagy termetű babérmeggyfajta, mely gyakran használják sövényként vagy szoliterként kertekben és parkokban. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Caucasica’ kaukázusi babérmeggy egy gyorsan növő örökzöld cserje vagy kis fa, amely magasra is megnőhet, akár 5-7 méteres magasságig. Természetes növekedése terebélyes és sűrű, ezért kiváló választás lehet sövényként vagy élő kerítésként.

A levelek sötétzöldek és fényesek, elliptikus vagy lándzsás alakúak, és egész évben zöldek maradnak, így állandó zöld színt kölcsönözve a kertnek. Virágai fehérek és illatosak, melyek általában tavasszal jelennek meg.

A ‘Caucasica’ kaukázusi babérmeggy általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása rendkívül egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa alakját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében a Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ egy gyönyörű és praktikus babérmeggyfajta, melynek gyors növekedése és állandó zöld lombozata kiváló választás lehet sövényként vagy szoliterként a kertben. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

Mérete: 40-60 cm

 

További információk

Tömeg 3 kg
Méretek 40-60 cm