Picea glauca ‘Conica’ (cukorsüveg fenyő) 0.5l-es

2.300 Ft

Picea glauca ‘Conica’ (cukorsüveg fenyő)

A Picea glauca ‘Conica’, vagy más néven “kúp alakú fehér fenyő”, egy népszerű kerti fenyőfajta, amely kis termete és jellegzetes kúp alakja miatt népszerűségre tett szert.

Méret: 20-25 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

 

4 készleten

Leírás

Picea glauca ‘Conica’ (cukorsüveg fenyő)

A Picea glauca ‘Conica’, vagy más néven “kúp alakú fehér fenyő”, egy népszerű kerti fenyőfajta, amely kis termete és jellegzetes kúp alakja miatt népszerűségre tett szert. Íme néhány jellemzője:

Méret és alak: A Picea glauca ‘Conica’ egy kis termetű fenyőfa, amely általában 1,5-3 méter magasra nő, és kerek vagy kúp alakú koronát alkot. Ez a kompakt alak lehetővé teszi a fát kisebb kertekben vagy konténerekben való termesztésre is.

Az ágakon többnyire rövid, szürkés-zöld vagy ezüstös-zöld tűk találhatók. Ezek a tűk általában hegyesek és szúrósnak tűnnek.

A ‘Conica’ viszonylag lassú növekedésű fajta, ami azt jelenti, hogy hosszabb idő alatt éri el teljes méretét, és nem igényel gyakori metszést vagy karbantartást.

Jól tűri a hideg időjárást, és hidegtűrő fajtaként ismert. Az ellenálló a hideg télre és a hótakaróra.

A Picea glauca ‘Conica’ napfénykedvelő növény, és a teljes napsütéses vagy félárnyékos elhelyezést részesíti előnyben.

Szereti a jó vízelvezetésű talajt, amely enyhén savas vagy semleges pH-értékű. Jól bírja a homokos, agyagos és köves talajokat is.

Ez a fajta gyakran díszítő növényként vagy élőkerítésként használják kertekben vagy parkokban. Kiválóan alkalmas egyedi kerti tervezésekhez vagy téli kertekhez.

A ‘Conica’ karbantartása általában egyszerű, de időnkénti metszést igényelhet a forma megtartása érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy a Picea glauca ‘Conica’ kiválasztása előtt érdemes figyelembe venni az adott kert vagy telek körülményeit és a helyi éghajlatot, hogy megfelelően gondozhassuk és élvezhessük ezt a fenyőfajtát.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 20-25 cm