Akció!

Parthenocissus inserta ( Közönséges vadszőlő )

2.250 Ft

Parthenocissus inserta ( Közönséges vadszőlő )

A közönséges vadszőlő, vagy más néven Parthenocissus inserta, érdekes és díszítő növény, amely gyakran falakon, kerítéseken vagy más szerkezeteken kúszik fel. A csalánozó növényként ismert vadszőlő a gyönyörű őszi színváltozásáról híres.

Méret: 30-40 cm

Cserép méret: 2l

Leírás

Parthenocissus inserta ( Közönséges vadszőlő )

A közönséges vadszőlő, vagy más néven Parthenocissus inserta, érdekes és díszítő növény, amely gyakran falakon, kerítéseken vagy más szerkezeteken kúszik fel. A csalánozó növényként ismert vadszőlő a gyönyörű őszi színváltozásáról híres. A levelei nyáron zöldek, de ősszel élénk vörös, narancssárga vagy bordó árnyalatot öltenek, amely lenyűgöző látványt nyújt. Emellett szív alakú levelei és tapadó korlátozású fonákkal rendelkező tapadókorongjai teszik alkalmassá arra, hogy épületeket, kerítéseket vagy pergolákat burkoljon.

A közönséges vadszőlő gyorsan növekszik és könnyen kezelhető, így sok kertész szívesen használja dísznövényként. Télálló és ellenálló, így széles körben alkalmazzák kertekben és parkokban. A jó vízelvezetéssel rendelkező talajt kedveli, és általában napos vagy félárnyékos helyen is jól fejlődik. Emellett a vadszőlő vonzó bogyókkal is díszítheti a növényt, amelyek ősszel jelentkeznek, és vonzzák a madarakat.

Összességében a közönséges vadszőlő egy vonzó, könnyen kezelhető és sokoldalú növény, amely színes és érdekes elemet adhat kertekhez és tájképekhez.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Parthenocissus inserta ( Közönséges vadszőlő )” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük