Panicum virgatum Squaw (vesszös köles) 2l-es

2.500 Ft

Panicum virgatum Squaw

Alkalmas dísznövényként, sziklakertekben, sövényekben vagy kertekben történő ültetéshez. kertépítészetben, is széles körben használják.

Méret: 30-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Kategória:

Leírás

Panicum virgatum Squaw

Más néven vesszős köles vagy pánikfű, egy évelő  fű faj, amely észak-amerikai őshonos. Különböző kerti változatai dísznövényként széles körben elterjedtek. Íme néhány jellemzője:

 1. Levelek:
  • A Panicum virgatum levelei keskenyek és hosszúak, zöldek vagy barnás-zöldek lehetnek. A levélzet változó lehet az évszaktól függően.
 2. Virágzat:
  • A virágzatok kalászok formájában jelentkeznek, és általában a nyár második felében és ősz elején jelennek meg. A virágok általában kis, finom részletekben helyezkednek el, és a növény szélénél csillogó, díszes hatást kelt.
 3. Magasság:
  • A Panicum virgatum fajok változó magasságúak lehetnek, általában 60 centimétertől akár 1,5 méterig is nőhetnek, a növekedési körülményektől függően.
 4. Fényigény:
  • Általában napos helyzetet kedvel, de jól tűri a félárnyékot is.
 5. Talajigény:
  • Jól alkalmazkodik különféle talajtípusokhoz, de a jó víz elvezetésű talajokat részesíti előnyben. Toleráns a szegényes talajokkal és a szárazabb körülményekkel szemben is.
 6. Színváltozások:
  • Sok fajta esetében a levelek ősszel elszíneződnek, sárga, vörös vagy bíbor árnyalatokban, hozzájárulva a kert őszi színvilágához.
 7. Felhasználás:
  • A Panicum virgatum kiválóan alkalmas dísznövényként, sziklakertekben, sövényekben vagy kertekben történő ültetéshez. Többek között kertépítészetben, tájképépítészetben, és az ökológiai tervezésben is széles körben használják.
 8. Gondozás:
  • Általában könnyen gondozható. A rendszeres metszéssel vagy visszavágással formázható, és a kihajtásokat tavasszal meg lehet metszeni a friss növekedés elősegítése érdekében.

A Panicum virgatum Squaw népszerű kerti fajta. Különböző jellemzőkkel rendelkezik, így a kertész kiválaszthatja az igényeinek és kertjének megfelelőt.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 30-40 cm