Pándy meggyfa (szabadgyökeres)

3.500 Ft

Pándy meggyfa (szabadgyökeres)

Gyümölcse középnagy, kissé lapított gömb alakú, sötétbordó, középkemény,

sötétpiros húsú, lédús, alig festőlevű, kellemesen savanykás-édes.

Méret: 150-175 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Pándy meggyfa (szabadgyökeres)

A Pándy meggyfa egy kiemelkedő gyümölcsfa-fajta, melyet kifejezetten értékes jellemzői miatt választanak sokan. Az alábbiakban próbálkozhatnak egy átfogó jellemzést adni, érdemes azonban figyelembe venni, hogy a részletek változnak a konkrét növénytermesztési körülményeitől függően.

Általános jellemzés :

  1. Növekedés és Méret : Közepesen nagy méretű fa, erős növekedési erélyű, kompakt koronával. Az időben és helyesen végzett metszések fontosak a jó terméshozam érdekében.
  2. Terméshozam : Magas terméshozam jellemzi, éves szinten jelentős mértékben meggyet képes produkálni. Termése általában korán érik, ami a piaci értékesítés szempontjából előnyt jelenthet.
  3. Gyümölcsminőség : A gyümölcsök közepes méretűek, sötét piros színűek. Az érett meggy húsa kemény, édes, enyhén savanykás ízű.
  4. Ellenálló : Legjobban ellenáll a gyakoribb meggybetegségeknek és kártevőknek, bár a helyes kertészeti gyakorlatok (metszés, tápanyag-ellátás stb.) tovább növelik az ellenálló képességet.
  5. Hasznosítás : A gyümölcsök kiválóan alkalmasak friss fogyasztásra, lekvárkészítésre, sütésre vagy más feldolgozásra.
  6. Termesztési Igények : A meggyfa napos, jól szellőző helyet igényel, közepesen nedves, jó vízgazdálkodású talajban jól érzi magát. Megfelelő öntözés és tápanyag-utánpótlás nélkül a terméshozam árú csökkenhet.

A Pándy meggyfa kitűnő választás mind a hobbi kertészek, mind a professzionális termelők számára, akik magas minőségű meggytermesztésre törekednek. Rendkívül gazdaságos gondozás, nagyon magas hozamnak és az ellenálló képességnek, mely csökkenti a veszteségeket és a kapcsolódó munkát. A gyümölcsök kiváló ízének széles körben népszerűek a fogyasztók körében.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 150-175 cm