Olea europaea (olajfa bonsai)

8.500 Ft

Olea europaea (olajfa bonsai)

Az olajfa egy örökzöld fa, amely elérheti a 8-15 méteres magasságot. A koronája sűrű és széles, a törzs rendszerint vastag, szürkésbarna és repedezett.

Méret: 50-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Leírás

Olea europaea (olajfa bonsai)

Az Olea europaea, közismert nevén az olajfa, egy ősi fafaj, amely szerte a világon termesztenek az olajtermeléshez és dísznövényként is. Az olajfa a nyárlevelű örökzöld növények családjába, az Oleaceae családba tartozik. Itt van néhány jellemzője:

Az olajfa egy örökzöld fa vagy cserje, amely elérheti a 8-15 méteres magasságot. A koronája sűrű és széles, a törzs pedig rendszerint vastag, szürkésbarna és repedezett kérgű.

A levelek hosszúkásak és hegyesek, szürkészöldek vagy ezüstösen zöldek lehetnek. Az olajfa levelei rendkívül szárazságtűrők, ami lehetővé teszi a forró és száraz klímán a  túlélését.

Az olajfa apró, fehér vagy sárgás virágokat hoz, amelyek rendszerint kis csoportokban vagy fürtökben helyezkednek el a növény hajtásain.

Az olajfa gyümölcse az oliva, ami az olívaolaj alapanyaga. Az olívabogyók zöldek, majd érésük során átmenetileg sárgásbarnává vagy feketévé válnak.

Az olajfa mediterrán éghajlatot preferál, ahol melegebb, szárazabb időjárás és enyhe telek jellemzőek. Az olajfa rendkívüli a tűrőképesége a szárazsággal és hővel szemben.

Az olajfát széles körben termesztik az olívaolaj előállítására, ami egy fontos étolaj a mediterrán étrendben. Az olajfát dísznövényként is gyakran ültetik kertekben és parkokban az árnyékért és az esztétikáért.

Az olea europea olajfa az emberiség történetének egyik legrégebbi kultúrnövénye, amely számos kulturális és gazdasági jelentőséggel bír. Az olívaolajat élelmiszerekhez, kozmetikumokhoz és gyógyászathoz​​ használják.

További információk

Tömeg 4 kg
Méretek 50-60 cm