Magnolia stellata ‘Rosea’ (csillagvirágú liliomfa)5L-es

7.600 Ft

Magnolia stellata ‘Rosea’.

Egy lombhullató cserje vagy kis fa, amely kora tavaszi, rózsaszín színű és csillag alakú virágairól ismert.

Méret: 80-100 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Magnolia stellata ‘Rosea’

Magnolia stellata A ‘Rosea’ a csillagmagnólia (Magnolia stellata) egyik fajtája, egy lombhullató cserje vagy kis fa, amely kora tavaszi virágzásáról és csillag alakú virágairól ismert.

Tipikusan tömör, több törzsű cserje vagy kis fa formájában nő. 3-4,5 méteres magasságot ér el hasonló kiterjedéssel. Növekedési szokása lekerekített és váza alakú.

A ‘Rosea’ egyik kiemelkedő tulajdonsága a rózsaszín virágok bősége, amelyek csillagokra emlékeztetnek. Ezek a virágok nagyobbak és több szirmuk van, mint a szokásos Star magnólia virágai. Kora tavasszal jelennek meg, gyakran a levelek megjelenése előtt, és lenyűgöző színt hoznak létre az új lombozat hátterében.

Levelei tojásdadok (tojás alakúak, keskenyebb végükkel a tövénél) és középzöld színűek. Kellemes kontrasztot adnak a fehér virágokhoz. Ősszel a levelek sárga vagy bronz árnyalatúvá válhatnak, mielőtt lehullanak.

A ‘Rosea’ hidegtűrő képességéről ismert, így alkalmas a hidegebb éghajlaton való termesztésre, ahol a kora tavasszal virágzó fákat nehéz megtalálni.

Kiszerelés: 5 l-es konténer.

További információk

Tömeg 5,5 kg
Méretek 80-100 cm