Magnolia soulangiana – nagyvirágú liliomfa 7,5L-es

9.900 Ft

Magnolia soulangiana – nagyvirágú liliomfa

A Magnolia  soulangiana, közismert nevén a csészealj magnólia vagy tulipán magnólia, egy hibrid magnóliafa, amely nagy, mutatós virágai és kora tavaszi virágzása miatt népszerű. A Magnolia denudata és a Magnolia liliiflora keresztezése.

Méret: 125-150cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Kategóriák: ,

Leírás

Magnolia soulangiana – nagyvirágú liliomfa

A Magnolia soulangiana ( nagyvirágú liliomfa ), közismert nevén a csészealj magnólia vagy tulipán magnólia, egy hibrid magnóliafa, amely nagy, mutatós virágai és kora tavaszi virágzása miatt népszerű. A Magnolia denudata és a Magnolia liliiflora keresztezése.

A Saucer magnolia egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a nagy, csésze alakú virágai. A virágok színe változhat, fehértől rózsaszínig és lilás-vörösig terjedhet. Jellegzetes megjelenésűek, csészealjakra vagy tulipánokra emlékeztetnek, innen ered a “Csészealj magnólia” és a “Tulip magnólia” elnevezés.

Korán nyílnak, virágaik általában kora tavasszal jelennek meg, gyakran a levelek kikelése előtt. Ez a korai virágzási szokás a téli hónapok után szívesen látja őket.

Lombhullató fák, amelyek általában több törzsű cserjékként vagy kis és közepes méretű fákként nőnek. Körülbelül 6-9 méteres magasságot is elérhetnek, hasonló elterjedéssel.

Levelei egyszerűek és tojásdadok (tojás alakúak). Közepesen zöld színűek, és vonzó hátteret biztosítanak a színes tavaszi virágoknak.

Hidegtűrésükről ismertek, lehetővé téve számukra, hogy a hideg télű régiókban boldoguljanak.

Mérete: 7,5 l-es konténer,

További információk

Tömeg 7,5 kg
Méretek 125-150 cm