Kántorjánosi meggyfa (szabadgyökeres)

3.500 Ft

Kántorjánosi meggyfa (szabadgyökeres)

Kellem ízvilágú fajta, így friss fogyasztás mellett, feldolgozásra, befőtt készítésre és gyorsfagyasztásra is alkalmas.

Méret:150-175cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Kántorjánosi meggyfa (szabadgyökeres)

A Kántorjánosi meggyfa egy kiváló meggyfajta, amely Magyarországon széles körben termesztenek. Megkülönböztető jellemzője a magas hozam és a remek ízminőség, amely egyedülállóvá teszi a piacon.

  1. Növekedés és Morfológia: Ez a meggyfajta közepes méretű, erős és szilárd törzset növeszt, ami a fa stabil növekedéséhez és fejlődéséhez. A fa koronája kompakt és rendezett, biztosítva ezzel, hogy a gyümölcsök egyenletesen érjenek és a levelek megfelelő napfényhez jussanak.
  2. Terméshozam: Egyik legnagyobb előnye a rendkívüli terméshozam. Fiatal korból kezdve képes bőséges gyümölcsöt adni, és ez az évek során csak növekszik, megkapja a megfelelő gondozást.
  3. Gyümölcsjellemzők: A Kántorjánosi meggy jellemzően közepes méretű gyümölcsöket termel, amelyek sötét, gazdag piros színűek. A gyümölcsök külseje csillogó és sima, ami vizuálisan is vonzóvá teszi őket. Az ízük egyensúlyban van az édesség és a savanyúság között, kiváló aroma mellett, amely jellegzetes e fajtához. A gyümölcs húsa roppanós és lédús, kellemes textúrájú, amely friss fogyasztásra és feldolgozásra alkalmas.
  4. Ellenálló Képesség: E fajta betegségekkel szemben ellenálló képessége kiemelkedő, ami csökkenti a gazdálkodókra háruló gondozási feladatokat. A Kántorjánosi meggyfa a legtöbb kártevővel és betegséggel szemben rezisztens, gyakran támadják meg a meggyfákat, így a termelők kevesebb és erőforrást kénytelenek a növényvédelemre fordítani.
  5. Gondozás: Bár egyszerű igénytelen, a legjobb hozam és minőség érdekében a rendszeres öntözés és tápanyag-ellátás javasolt. A koronájának formálása évente egyszer, kora tavasszal ajánlott.
  6. Felhasználás: A gyümölcsök sokoldalúan felhasználhatóak: frissen, lekvárként,dzsemmként, süteményekben és italokban is kiválóan mutatnak. Az érett meggyek természetes édes-savanyú íze kitűnően alkalmassá teszi őket különféle konyhai alkalmazásokhoz, széles körben bővítve ezzel a felhasználhatóságukat.
  7. Ökológiai gazdálkodás: Az ellenálló képességek legkevesebb vegyszeres kezelést igényelnek, ami segít az ökológiai gazdálkodás lehetőségéhez.termesztése nem igényel különleges körülményeket vagy bonyolult ápolási módszereket. Megfelelően trágyázott és öntözött talajban, napos, jól szellőző helyen kiválóan fejlődik. Rendszeres metszéssel és időszakos növényvédelemmel hosszú éveken keresztül bőséges és minőségi termést garantál.

Összefoglalva, a Kántorjánosi meggyfa egyedülálló választását kínálja a magashozamnak, a kiváló gyümölcsminőségnek és az ellenálló képességnek. Azok számára, akik egy megbízható és jövedelmező meggyfát keresnek, ez az egyik legjobb választás.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 150-175 cm