Akció!

Juniperus chinensis ‘Blaauw’ (Kínai boróka) 2L-es konténer

1.750 Ft

Juniperus chinensis ‘Blaauw’ (Kínai boróka)

Juniperus chinensis ‘Blaauw’, vagy Blaauw Kínai boróka, egy lassan növekvő, örökzöld cserje, amely számos kertészeti környezetben népszerűvé vált.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Juniperus chinensis ‘Blaauw’ (Kínai boróka)

Juniperus chinensis ‘Blaauw’, vagy Blaauw Kínai boróka, egy lassan növekvő,  örökzöld cserje, amely számos kertészeti környezetben népszerűvé vált a vonzó megjelenése és a könnyen kezelhető természete miatt. A növény származási helye Ázsia, különösen Kína és Japán.

Ez a fajta általában kúpos vagy oszlopos formában növekszik, és az évek során lassan, de stabilan növekszik. Az átlagosan évente 10-15 centimétert növekedhet. A tűlevelek a növény ágai mentén sűrűn elhelyezkednek, és zöldes-kék színűek, ami különleges látványt kölcsönöz a kertnek.

A Kínai boróka könnyen kezelhető és viszonylag ellenálló a különböző környezeti körülményekkel szemben. Jól tűri a szárazságot és a szennyezett levegőt is, ami ideálissá teszi városi környezetben történő termesztésre is. Napos vagy részlegesen árnyékos helyen érzi magát a legjobban, és jó vízelvezetéssel rendelkező talajban fejlődik optimálisan.

A Juniperus chinensis ‘Blaauw’ széles körűen felhasználható a kertben, például szoliter növényként, élő sövényként vagy akár konténerben is. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a borókák hajlamosak a túlzott nedvességre és a pangó vízre, ezért fontos a jó vízelvezetés biztosítása és a túlzott öntözés elkerülése.

Összességében a Juniperus chinensis ‘Blaauw’ egy szép és tartós növény, amely könnyen gondozható és sokoldalúan felhasználható a kertben, különféle környezeti körülmények között. 0,6-0,8 m max magassága, és terül.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40 cm