Hypericum Hidcote (orbáncfű) 2L-es

2.900 Ft

Hypericum Hidcote (orbáncfű)

A Hypericum Hidcote, vagy ismertebb nevén az orbáncfű, egy különleges és díszes cserje, amelyet gyakran kertekben és parkokban ültetnek a vonzó virágzatáért és dekoratív megjelenéséért.

Méret: 30-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

 

 

Leírás

Hypericum Hidcote (orbáncfű)

A Hypericum Hidcote, vagy ismertebb nevén az orbáncfű, egy különleges és díszes cserje, amelyet gyakran kertekben és parkokban ültetnek a vonzó virágzatáért és dekoratív megjelenéséért. A Hypericum genusba tartozó növények több mint 400 fajtájukkal rendelkeznek, és az orbáncfű kifejezetten a Hypericum patulum fajhoz tartozik.

Az orbáncfű egy örökzöld cserje, amely a nyár folyamán rendkívül vonzó virágokat hoz létre. Az elágazó hajtásokon apró, tojásdad alakú levelek találhatók, melyek sötétzöldek és a növény egész évben díszítőek maradnak. A virágzat a nyár közepétől késő őszig terjed, amikor a cserje kis, sárga vagy aranysárga virágokkal borul be.

A Hypericum Hidcote virágai különlegesek, mivel számos apró sárga virágsziromból állnak, és ezeket gyakran a dús és tartós természetes vörös bogyók kísérik. A bogyók a virágok hervadása után megmaradnak, így télen is látványos a cserje.

Az orbáncfű igénytelen növény, amely jól alkalmazkodik különböző talaj- és éghajlati viszonyokhoz. Napos vagy félárnyékos helyeken is jól fejlődik, és a jó vízelvezetésű talajt részesíti előnyben. A rendszeres metszés segíthet abban, hogy a cserje formásabb legyen és jobban elágazva fejlődjön.

Ez a növény szép kerti ágyások, sövények és szoliter ültetések részeként is megállja a helyét. Az orbáncfű emellett hajtásai és virágai miatt alkalmas vágott virágként is. A Hypericum Hidcote tehát nemcsak a kertekben, hanem vágott virágként is szép díszítőelem lehet.

LA Hypericum Hidcote , Orbáncfű kevésbé elterülő fél örökzöld cserje. 1-1,20 m magas cserje.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 30-40 cm