Hedera helix (borostyán) 2L-es

2.200 Ft

Hedera helix (borostyán)

A Hedera helix, vagy közönséges borostyán, egy örökzöld kúszónövény, mely gyakran felkapaszkodik fákra, kerítésekre és falakra, de szárazabb környezetben is terjedő talajtakaróként használják.

Méret: 20-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Hedera helix (borostyán)

A Hedera helix, vagy közönséges borostyán, egy örökzöld kúszónövény, mely gyakran felkapaszkodik fákra, kerítésekre és falakra, de szárazabb környezetben is terjedő talajtakaróként használják. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A közönséges borostyán rendszerint hosszú kúszó szárakkal rendelkezik, amelyek széles kerek vagy lándzsás levelekkel borítottak. Ezek a levelek általában sötétzöldek, bár egyes fajták lehetnek színes vagy mintásak is. A borostyán virágai apróak és jellegtelenek, ám később kis bogyókká fejlődnek, melyek ősszel jelennek meg és gyakran vonzzák a madarakat.

A Hedera helix általában jól alkalmazkodik különböző környezeti viszonyokhoz, beleértve a részleges árnyékot és a teljes napfényt is. Jól prosperál tápanyagban gazdag, jól vízelvezetett talajban, de képes túlélni a szárazabb és kevésbé termékeny talajokat is. Számos környezeti feltétel között is jól terjed és növekszik.

A közönséges borostyán gyorsan növekszik és terjed, így fontos lehet számára a rendszeres metszés és karbantartás, különösen ha kerítéseken vagy más épületeken terjed. Azonban jó választás lehet talajtakaróként is, különösen árnyékosabb területeken vagy ahol más növények nehezen tenyésznek.

Összességében a Hedera helix egy sokoldalú és könnyen gondozható növény, melynek kúszó és terjedő természete sokféle kertészeti célnak megfelel. Legyen az díszítés, kerítésfedés vagy talajtakaró, a közönséges borostyán színes és élénk megjelenést kölcsönözhet a kertnek. Azonban érdemes figyelemmel kísérni a terjedését és időnként ellenőrizni, hogy ne terjedjen túl messzire a kívánt területeken.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm