Hedelfingeni óriás cseresznyefa (szabadgyökeres)

3.500 Ft

Hedelfingeni óriás

Érési idő: július eleje

Gyümölcs: sötétvörös, középnagy, megnyúlt szív alakú, édes-savas, fűszeres ízű, bőlevű, magvaváló, félkemény húsú, friss fogyasztásra, fagyasztásra és konzervipari felhasználásra egyaránt alkalmas.

Szabadgyökeres.

 

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Hedelfingeni óriás cseresznyefa (szabadgyökeres)

A Heidelfingeni cseresznyefa az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb cseresznyefajta, amely Németországból származik.

Néhány jellemzője:

Megjelenés : A Heidelfingeni cseresznyefa közepes vagy nagy termetű, sötét piros gyümölccsel rendelkezik, amelynek húsa szilárd és közel sötétvörös színű. A cseresznye alakja szabályos, enyhén ovális és a bőre fényes.

Íz : A cseresznyék íze rendkívül édes, gazdag, és egyensúlyban van a savtartalommal. Ez teszi őket a piacon népszerűvé, főként friss fogyasztásra.

Érési időszak : A Heidelfingeni cseresznyefa késő tavasszal vagy kora nyáron hozza termését, a legtöbb esetben júniusban.

Termesztés : A fa növekedésű és jól alkalmazkodik különböző talajtípusokhoz és klimatikus körülményekhez. A megfelelő termőhelyi ellátásval és gondozással bőséges termést hozhat.

Felhasználás : Mivel a gyümölcsök nagyon ízletesek és szilárd húsúak, nem csak frissen fogyasztják, hanem lekvárnak, süteményekbe, vagy konzerválásra is kiválóak.

Betegségek és kártevők : A fa általában ellenálló a legtöbb betegséggel és kártevővel szemben, bár néhány gombás megbetegedés és kártevő, mint pl. a cseresznyelégy, befolyásolhatja a termést.

Piaci érték : A Heidelfingeni cseresznye népszerűségének keresett a piacon. Széles körben elismerik minősége és ízletes gyümölcse miatt.

Összefoglalva a Heidelfingeni cseresznyefa az egyik legnépszerűbb cseresznyefajta, melyet édes és ízletes gyümölcse, valamint alkalmazkodó képessége miatt széles körben termesztenek szerte a világon.

További információk

Tömeg 1 kg