Germersdorfi óriás cseresznyefa (szabadgyökeres)

3.500 Ft

Germersdorfi óriás

Érési idő: június 20-tól.

Gyümölcs: bordó, nagy, tompa lapított szív alakú, édes-savanykás, zamatos ízű, kitűnő gyümölcsminőségű, friss fogyasztásra, fagyasztásra és konzervipari felhasználásra egyaránt alkalmas, jó szállítható.

Szabadgyökeres.

Kiszállítás: 10-15 munkanap

Szállítás: MPL posta

 

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Germersdorfi óriás cseresznyefa

 A Germersdorfi óriás cseresznyefa (Prunus avium) egyedülálló jelenség Európában. A rózsavirágúak (Rosaceae) családjába tartozik, évszázadok óta áll a maga csodálatos nagyságában.

Növekedés és Jellemzők:

  • Magasság: E fa kivételesen magas, elérheti a 15-20 métert is.
  • Lombkorona: Hatalmas, terebélyes, széles körben elterülő ágak alkotják.
  • Levelek: Hosszúak, keskenyek, élesen fűrészes szélekkel, ősszel változatos színekben pompázhatnak.
  • Virágzás: Tavasszal gyönyörű fehér vagy halványrózsaszín virágok borítják, jelentős méztermelő forrás.

Gyümölcsök: A gyümölcsök nagy méretűek, intenzív pirosak és édesek, magas cukortartalommal. A Germersdorfi óriás gyümölcsei különösen kedveltek a piacokon és a gasztronómiában.

Gondozás:

  • Öntözés: A fiatal fák öntözésre szorulnak, az idős Germersdorfi óriás azonban már jól alkalmazkodott a helyi klimatikus viszonyokhoz.
  • Metszés: Téli metszést igényel, körültekintő gondozással, hogy megőrizze évszázados egészségét.
  • Betegségek: Robusztus és ellenálló, kevés betegség támadja meg.

Felhasználás: A Germersdorfi óriás cseresznyéi frissen fogyaszthatók, de lekvárokat, süteményeket és italokat is készítenek belőlük. Virágai a tavaszi időszakban gyönyörű látványt nyújtanak, melyek az egész környéket ékesítik.

Összefoglalva: A Germersdorfi óriás cseresznyefa az évszázadok során vált a helyi közösség büszkeségévé és szimbólumává. Az ősi fa története, gyönyörű virágai és édes gyümölcsei miatt kivételes értéket képvisel. Gondozása örökség és hagyomány, melyet a környékbeliek tisztelettel és szeretettel őriznek. Az óriás cseresznyefa így nem csupán egy növény, hanem egy élő történelmi és kulturális kincs is egyben.

További információk

Tömeg 1 kg