Fraxinus ornus (virágos kőris) 3l-es

4.500 Ft

Fraxinus ornus (virágos kőris)

A Fraxinus ornus, vagy virágos kőris, egy közepes vagy nagy méretű lombhullató fa, amely gyakran eléri a 15-20 méteres magasságot.

Mérete:40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Fraxinus ornus (virágos kőris)

A Fraxinus ornus, vagy virágos kőris, egy közepes vagy nagy méretű lombhullató fa, amely gyakran eléri a 15-20 méteres magasságot. Jellegzetes tulajdonsága a lenyűgöző virágzása, amely tavasszal kezdődik, mielőtt a levelek kibontakoznának. A virágok apró, fehérek vagy krémszínűek, és nagy fürtökben helyezkednek el, ami lenyűgöző látványt nyújt a fa teljes körülött.

A virágos kőris levelei páratlanul összetettek, általában 7-9 levelet alkotva, és télen lehullnak. Ősszel a levelek gyakran aranysárgára vagy vörösre váltanak, először hozzájárulva a fa őszi látványához.

Ez a fa kedveli a napos vagy félárnyékos helyeket, és jól prosperál mérsékelten nedves, jó vízelvezetésű talajokon. Kiválóan alkalmazkodik különböző talajtípusokhoz és viszonyokhoz.

A virágos kőris általában könnyen karbantartható fa, ritkán igényel komoly metszést vagy más speciális gondozást. Időnkénti ápolás és a környező terület tisztántartása általában elegendő a fa egészségének és szépségének fenntartásához.

Összességében a Fraxinus ornus, vagy virágos kőris, egy lenyűgöző fa, amely lenyűgöző virágzásával és későbbi díszes leveleivel évről évre elbűvöli a kert tulajdonosait.

Mérete: 2l-es,

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm