Forsythia x intermedia ‘Minigold’ (törpe aranyvessző) 2L-es

2.800 Ft

Forsythia x intermedia ‘Minigold’ (törpe aranyvessző)

A Forsythia x intermedia ‘Minigold’, vagy törpe aranyvessző, egy rendkívül dekoratív.

Méret: 30-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Forsythia x intermedia ‘Minigold’ (törpe aranyvessző)

A Forsythia x intermedia ‘Minigold’, vagy törpe aranyvessző, egy rendkívül dekoratív és könnyen gondozható növény, mely a kerteket korai tavaszi virágzással varázsolja színesebbé. Kompakt növekedésű jellege és korai virágzása miatt különleges helyet foglal el a kertészek szívében.

Ez a törpe aranyvessző a nevéhez hűen kifejezetten kisebb termetű, ám annál dúsabb virágzású. Virágai szemet gyönyörködtető világossárga színben pompáznak, élettel teli és vidámságot sugároznak. A növény mérete általában 0.6-1,5 méter között mozog, így könnyen beilleszthető kisebb kertekbe vagy akár konténeres ültetésre is alkalmas.

A törpe aranyvessző különleges tulajdonsága, hogy rendkívül korán kezdi meg virágzását, így az első tavaszi napokon már színes pontokat varázsol a kertbe. A gazdag virágzásnak köszönhetően ideális választás talajtakarásra, hiszen sűrű lombozata jól lefedi a talajt, és szép látványt nyújt.

Ez a fajta rendkívül alkalmazkodóképes, és szinte bármilyen kerti környezetbe ültethető. Csak a legszélsőségesebb talajú és időjárású területeket kell elkerülni. A törpe aranyvessző gondozása viszonylag egyszerű, metszését az elvirágzás után célszerű elvégezni, hogy megőrizze formáját és ösztönözze a következő év virágzását.

Ez a növény tehát nemcsak szépségével, hanem könnyű gondozásával és rendkívüli alkalmazkodóképességével is kitűnik, így egy igazi kincs lehet bármely kert számára.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 30-40 cm