Euonymus japonicus Ovatus Aureus (sárga szegélyű japán kecskerágó) 2L-es

2.500 Ft

Euonymus japonicus Ovatus Aureus (sárga szegélyű japán kecskerágó)

Az Euonymus japonicus ‘Ovatus Aureus’, vagy sárga szegélyű japán kecskerágó, egy látványos örökzöld cserje, melyet gyakran dísznövényként ültetnek kertekben és parkokban.

Méret: 20-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Euonymus japonicus Ovatus Aureus (sárga szegélyű japán kecskerágó)

Az Euonymus japonicus ‘Ovatus Aureus’, vagy sárga szegélyű japán kecskerágó, egy látványos örökzöld cserje, melyet gyakran dísznövényként ültetnek kertekben és parkokban. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Ovatus Aureus’ japán kecskerágó egy közepes termetű cserje, általában körülbelül 1-1,5 méter magasra nő, de megfelelő metszéssel könnyen karbantartható és formálható. Levelei oválisak vagy ellipszis alakúak, fényesek és sárga szegéllyel rendelkeznek, ami színes és látványos megjelenést kölcsönöz a növénynek.

A ‘Ovatus Aureus’ virágai jellegtelenek és aprók, általában nyár közepétől őszig jelennek meg. A virágokat kis kapszulák követik, melyek később pirosas narancssárga termésekké érnek, ezek pedig télen is díszítik a növényt.

Ez a japán kecskerágó fajta általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása viszonylag egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa formáját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében az Euonymus japonicus ‘Ovatus Aureus’ egy látványos és színes díszcserje, melynek sárga szegélyű levelei és díszes termései különleges megjelenést kölcsönöznek a kertnek. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm