Euonymus fortunei ‘Hort’s Blaze’ (zöld levelű talajtakaró kecskerágó) 2L-es

2.300 Ft

Euonymus fortunei ‘Hort’s Blaze’ (zöld levelű talajtakaró kecskerágó)

Az Euonymus fortunei ‘Hort’s Blaze’, vagy zöld levelű talajtakaró kecskerágó, egy alacsony termetű, talajtakaró növény, mely gyakran használják díszítő elemként kertekben és parkokban.

Mérete:20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Euonymus fortunei ‘Hort’s Blaze’ (zöld levelű talajtakaró kecskerágó)

Az Euonymus fortunei ‘Hort’s Blaze’, vagy zöld levelű talajtakaró kecskerágó, egy alacsony termetű, talajtakaró növény, mely gyakran használják díszítő elemként kertekben és parkokban. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Hort’s Blaze’ talajtakaró kecskerágó általában alacsony termetű, általában körülbelül 30-40 centiméter magasra nő, de terjedelmesen szélesedik, így nagyobb területeket is beboríthat. Levelei zöldek és fényesek, elliptikus vagy lándzsás alakúak, és különleges vöröses szegélyük van, ami színes és látványos megjelenést kölcsönöz a növénynek.

A ‘Hort’s Blaze’ virágai jellegtelenek és aprók, általában nyár közepétől őszig jelennek meg. A virágokat kis kapszulák követik, melyek később pirosas narancssárga termésekké érnek, és télen is díszítik a növényt.

Ez a talajtakaró kecskerágó fajta általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása viszonylag egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa formáját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében az Euonymus fortunei ‘Hort’s Blaze’ egy vonzó és színes talajtakaró növény, melynek zöld levelei és vöröses szegélyük különleges megjelenést kölcsönöznek a kertnek. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm