Euonymus fortunei ‘Golden Harlequin'(fehér tarka levelű kecskerágó) 2L-es

3.300 Ft

Euonymus fortunei ‘Golden Harlequin'(fehér tarka levelű kecskerágó)

Az Euonymus fortunei ‘Golden Harlequin’, vagy fehér tarka levelű kecskerágó, egy díszes örökzöld cserje, melyet gyakran dísznövényként ültetnek kertekben.

Méret: 20-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Euonymus fortunei ‘Golden Harlequin'(fehér tarka levelű kecskerágó)

Az Euonymus fortunei ‘Golden Harlequin’, vagy fehér tarka levelű kecskerágó, egy díszes örökzöld cserje, melyet gyakran dísznövényként ültetnek kertekben és parkokban. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Golden Harlequin’ kecskerágó általában közepes méretű cserje, általában körülbelül 1-1,5 méter magasra nő, de terjedelmesen szélesedik, így alkalmas talajtakaróként is. Levelei oválisak vagy ellipszis alakúak, fényesek és élénk tarka színűek, sárga, zöld és fehér foltokkal vagy csíkokkal díszítve.

A ‘Golden Harlequin’ virágai jellegtelenek és aprók, általában nyár közepétől őszig jelennek meg. A virágokat kis kapszulák követik, melyek később pirosas narancssárga termésekké érnek, és télen is díszítik a növényt.

Ez a fehér tarka levelű kecskerágó fajta általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása viszonylag egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa formáját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében az Euonymus fortunei ‘Golden Harlequin’ egy díszes és élénk színű cserje, melynek tarka levelei különleges megjelenést kölcsönöznek a kertnek. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm