Elaeagnus pungens ‘Maculata'(Széles levelű tarka ezüstfa) 2L-es

5.600 Ft

Elaeagnus pungens ‘Maculata'(Széles levelű tarka ezüstfa)

Az Elaeagnus pungens ‘Maculata’, vagy széles levelű tarka ezüstfa, egy vonzó és díszes cserje, melyet gyakran használnak dísznövényként kertekben és parkokban.

Méret: 20-30cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Elaeagnus pungens ‘Maculata'(Széles levelű tarka ezüstfa)

Az Elaeagnus pungens ‘Maculata’, vagy széles levelű tarka ezüstfa, egy vonzó és díszes cserje, melyet gyakran használnak dísznövényként kertekben és parkokban. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A ‘Maculata’ széles levelű tarka ezüstfa általában közepes termetű cserje, mely néha kis fává is fejlődhet. Levelei oválisak vagy lándzsás alakúak, fényesek és sötétzöldek, de sárga vagy krémszínű foltokkal és csíkokkal vannak díszítve, ami színes és látványos megjelenést kölcsönöz a növénynek.

A ‘Maculata’ virágai általában jellegtelenek és aprók, de kellemes illatúak. A virágokat ezüstös bevonat borítja, ami tovább fokozza a növény dekoratív hatását. Terméseik általában pirosas narancssárga színűek és későbbi téli hónapokban jelennek meg.

Ez az ezüstfa fajta általában jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe vagy parkokba. Jól alkalmazkodik a napfényes vagy félárnyékos helyekhez, és jól prosperál jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban.

Gondozása viszonylag egyszerű, és általában nem igényel sok figyelmet. Azonban időnkénti metszés segíthet abban, hogy megtartsa formáját és elkerülje a túlzott terjedést.

Összességében az Elaeagnus pungens ‘Maculata’ egy vonzó és dekoratív cserje, melynek széles levelű és tarka levelei, valamint ezüstös virágai és termései különleges megjelenést kölcsönöznek a kertnek. Könnyű gondozása és ellenálló képessége miatt kedvelt választás lehet a kertészek és kerttulajdonosok számára.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-30 cm