Deutzia crenata ‘Pride of Rochester’ (fehér virágú gyöngyvirágcserje) 2L-es

2.400 Ft

Deutzia crenata ‘Pride of Rochester’ (fehér virágú gyöngyvirágcserje)

Ez a cserje közepes méretű, és általában 1,5-2,5 méter magasra és szélesre is megnőhet. A levelei általában kicsik, ellipszis alakúak vagy lándzsásak, sötétzöldek, és finoman fogazott szélűek

Méret: 20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

A Deutzia crenata ‘Pride of Rochester’ (fehér virágú gyöngyvirágcserje) 

Különleges dísznövény, amely a Deutzia nemzetségbe tartozik.

Itt vannak a jellemzői:

  • Név: Deutzia crenata ‘Pride of Rochester’
  • Leírás: Ez a cserje közepes méretű, és általában 1,5-2,5 méter magasra és szélesre is megnőhet. A levelei általában kicsik, ellipszis alakúak vagy lándzsásak, sötétzöldek, és finoman fogazott szélűek.
  • Virágzás: A ‘Pride of Rochester’ változatot elsősorban a gazdag virágzása teszi különlegessé. A virágok általában fehérek, sűrű virágfürtökben nőnek a hajtásokon. A virágok sokszor teljesen elfedhetik a leveleket, és ezzel lenyűgöző látványt nyújtanak.
  • Virágzási idő: A virágzás általában a tavaszi hónapokban indul és a nyár elejéig tart, az éghajlati körülményektől függően.
  • Fényigény: A Deutzia crenata ‘Pride of Rochester’ napos vagy félárnyékos helyzetben érzi magát jól. Az optimális mennyiségű napfény hozzájárul a gazdag virágzás és a növény általános egészségének fenntartásához.
  • Talajigény: Jó vízelvezetésű, laza talajokat részesíti előnyben. A jó talaj hozzájárul a növény megfelelő növekedéséhez és virágzásához.
  • Metszés: Az elhalványult virágok rendszeres eltávolítása mellett az elágazott és elszáradt hajtások metszése fontos lehet a cserje egészséges növekedésének és megjelenésének fenntartása érdekében.
  • Felhasználás: A Deutzia crenata ‘Pride of Rochester’ ideális választás lehet kerti dísznövényként, például csoportosítva más növényekkel vagy szoliterként ültetve. A gazdag virágzat miatt látványos és vonzó elem lehet a kertben.

Fontos, hogy a növény gondozása és termesztése az adott terület éghajlati és talajviszonyaitól függ. A megfelelő öntözés, tápanyagellátás és metszés segít abban, hogy a Deutzia crenata ‘Pride of Rochester’ a lehető legjobban mutassa magát a kertben.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm