Cotoneaster procumbens ‘Queen of Carpet’ (kúszó madárbirs) 2L-es

2.200 Ft

Cotoneaster procumbens ‘Queen of Carpet’ (kúszó madárbirs)

A Cotoneaster procumbens ‘Queen of Carpet’, vagy kúszó madárbirs, a kertek kiváló talajtakarója és dísznövénye. Ez a kis termetű, terjedelmes cserje egész évben vonzó látványt nyújt.

Méret: 20-30 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

 

 

Leírás

Cotoneaster procumbens ‘Queen of Carpet’ (kúszó madárbirs)

A Cotoneaster procumbens ‘Queen of Carpet’, vagy kúszó madárbirs, a kertek kiváló talajtakarója és dísznövénye. Ez a kis termetű, terjedelmes cserje egész évben vonzó látványt nyújt. Különleges tulajdonságai és gondozási igényei miatt egyedi választás lehet a kerttervezés során.

Ez a Cotoneaster fajta a talajhoz simuló habitusával és terjedelmes növekedésével kitűnő talajtakaró, amely segít a talaj párologtatásában és gátolja a gyomnövények növekedését. A “Queen of Carpet” elnevezés tökéletesen tükrözi az alacsony termetet és a talajtakaróként betöltött szerepét.

A lombozata kicsi, sötétzöld, örökzöld, így egész évben biztosítja a zöld színt a kertben. Tavasszal apró virágai rózsaszín vagy fehér színben pompáznak, majd később ezeket színes bogyók követik, amelyek különösen az őszi és téli hónapokban mutatnak szép színeket.

A kúszó madárbirs szereti a napfényes vagy enyhén félárnyékos helyeket, és jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz. A rendszeres öntözés és a jó vízelvezetésű talaj segíti a növény egészséges növekedését.

Emellett a bogyói vonzzák a madarakat, hozzájárulva a kert ökológiai egyensúlyához. Az őszi és téli hónapokban a kúszó madárbirs színes bogyói egyedi szépséget hoznak a kertbe, miközben a madarak számára élelemforrást biztosítanak.

A Cotoneaster procumbens ‘Queen of Carpet’ tehát nem csupán kertészeti dísznövény, hanem multifunkcionális elem a kertben, amely szépít, talajtakaróként funkcionál, és hozzájárul a kert élővilágának gazdagításához.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-30 cm