Cotoneaster dammeri ‘Eichholz’ (madárbirs)2L-es

2.200 Ft

Cotoneaster dammeri ‘Eichholz’ (madárbirs)

Cotoneaster dammeri ‘Eichholz’ – madárbirs egy földön terülő formában növekvő, alacsony termetű cserje, amely kiváló választás lehet kisebb kertek számára.

Méret: 30-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Cotoneaster dammeri ‘Eichholz’ (madárbirs)

A Cotoneaster dammeri ‘Eichholz’ – madárbirs egy földön terülő formában növekvő, alacsony termetű cserje, amely kiváló választás lehet kisebb kertek számára. A növény mindössze 50-60 cm magasra nő, és lassú növekedésű, így ideális megoldás a helyszűkével küzdő kertekbe. Az alacsony termete lehetővé teszi számára, hogy évelőkertek háttérnövényeként szolgáljon.

A levelek sötétzöldek, ami tovább növeli a növény esztétikai vonzerejét. Nyár elején, júniusban fehér virágokkal borul el, amelyek szép kontrasztot alkotnak a sötétzöld levelekkel. A virágok után piros termések jelennek meg, tovább fokozva a növény dekoratív megjelenését.

A Cotoneaster dammeri ‘Eichholz’ semlegeshez közeli kémhatású talajokon könnyen nevelhető. Jó szárazságtűrő tulajdonságai révén a hosszan tartó száraz időszakokban is jól teljesít. Az ültetési évben érdemes odafigyelni az öntözésre, hogy segítsük a növény gyökérrendszerének kialakulását.

A növény napos vagy félárnyékos helyeken érzi magát otthon, és örökzöld lombozata az év minden szakaszában színes szépséget kölcsönöz a kertnek. Összességében a Cotoneaster dammeri ‘Eichholz’ egy kiváló választás lehet kertekbe, ahol alacsony növekedésű, díszes növényekre van szükség.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 30-40 cm