Corylus colurna (törökmogyoró) 2l-es

2.400 Ft

Corylus colurna (törökmogyoró)

A Corylus colurna, vagy törökmogyoró, egy rendkívül vonzó és funkcionális fafajta, amely ideális választás lehet különféle kerti és városi környezetek számára.

Méret: 40-60cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Corylus colurna (törökmogyoró)

A Corylus colurna, vagy törökmogyoró, egy rendkívül vonzó és funkcionális fafajta, amely ideális választás lehet különféle kerti és városi környezetek számára. A törökmogyoró egy szimmetrikus ágrendszerű, sűrű fa, melynek vízszintesen elágazó ágai és elegáns formája kiemelkedővé teszik a kertekben.

Ez a fa kiválóan alkalmazható utcai sorfaként, parkfaként, vagy olyan kertekben, ahol mély árnyékra van szükség. 20 éves korára eléri a körülbelül 12 méteres magasságot és 7 méteres szélességet, közepes növekedési ütemmel. Fiatal korában keskeny kúp alakú, majd fokozatosan szélesebb formát ölt.

A törökmogyoró levelei széles-tojásdad alakúak, fűrészes szélűek és fényesek. Ősszel sárgára színeződnek, hozzájárulva az őszi kert színpompájához. A növény sűrű ágrendszerével mély árnyékot teremt, ezért kiváló választás lehet olyan területeken, ahol árnyékolásra van szükség.

A törökmogyoró kedveli a nedvesebb talajokat és a napos fekvést, de rugalmas és toleráns, és képes megbirkózni a szárazabb, gyengébb talajokkal és a városi környezettel. Szárazságtűrő, ugyanakkor szikes talajokat nem preferálja. Várostűrése kiemelkedő, és a kertész számára könnyen kezelhető és gondozható fafajta.

Egy törökmogyorófa tehát nem csak esztétikailag vonzó kerti dísznövény, hanem funkcionális és praktikus választás is, amely színesebbé és kellemesebbé teheti a kerteket és városi területeket egyaránt.

További információk

Tömeg 7 kg
Méretek 40-60 cm