Cornus alba ‘Argenteomarginata’ (fehér-tarka levelű som) 2L-es

2.600 Ft

Cornus alba ‘Argenteomarginata’ (fehér-tarka levelű som)

A Cornus alba ‘Argenteomarginata’, vagy más néven fehér-tarka levelű som, egy igazán különleges díszcserje.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Cornus alba ‘Argenteomarginata’ (fehér-tarka levelű som)

A Cornus alba ‘Argenteomarginata’, vagy más néven fehér-tarka levelű som, egy igazán különleges díszcserje, amelynek megjelenése és jellemzői szemet gyönyörködtetők minden évszakban.

Ez a díszcserje általában 1,5-2 méter magasra nő, így tökéletes választás lehet kisebb kertekbe vagy akár konténeres kertekbe is. A levelek zöldek, ám különlegességüket fehér szegéllyel adják, így színpompás látványt nyújtanak az egész növényen. A vesszők pirosak, ami még inkább fokozza a növény dekoratív megjelenését.

Nyáron a tarka levelekkel díszített növény látványa igazán lenyűgöző, télen pedig az élénk színes vesszői teszik különlegessé. Virágai sárgásfehérek, május és június hónapokban nyílnak, ezzel tovább fokozva a növény látványosságát.

A Cornus alba ‘Argenteomarginata’ rendkívül könnyen növekszik, kivéve ha túl szélsőségesek a talajviszonyok. Napos helyre ültessük, és ne feledjük, hogy szárazabb nyarakon öntözést igényelhet.

Az őszi hónapokban a növény vesszői pirosra színeződnek, ami a hóban vagy a téli napsütésben gyönyörű látványt nyújt. A metszést inkább kora tavasszal végezzük, még a levelek megjelenése előtt, hogy megőrizzük a növény természetes szépségét.

A Cornus alba ‘Argenteomarginata’ remekül mutat egyedül, de akár takarócserjéként is ültethetjük, így még több színt és textúrát adhatunk kertünknek. Ez a növény valóban egy igazi ékszer bármelyik kertben!

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm