Chaenomeles superba ‘Texas Scarlet’ (narancsos piros virágú japánbirs) 2L-es

2.500 Ft

Chaenomeles superba ‘Texas Scarlet’ (narancsos piros virágú japánbirs)

A Chaenomeles superba ‘Texas Scarlet’, vagy más néven narancsos piros virágú japánbirs, egy csodálatos cserje, mely lenyűgöző megjelenésével és változatos felhasználhatóságával kiemelkedik a kert díszítőinek sorából.

Méret: 20-40  cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Chaenomeles superba ‘Texas Scarlet’ (narancsos piros virágú japánbirs)

A Chaenomeles superba ‘Texas Scarlet’, vagy más néven narancsos piros virágú japánbirs, egy csodálatos cserje, mely lenyűgöző megjelenésével és változatos felhasználhatóságával kiemelkedik a kert díszítőinek sorából. Egy átlagosan 1,2-1,5 méter magasra megnövő, széles, sűrű ágrendszerű, tüskés kis bokorról van szó, ami kiváló választás lehet kisebb kertekbe és más kerttípusokba is.

A ‘Texas Scarlet’ levelei sötétzöldek és fényesek, tojásdad formájúak, így már önmagukban is vonzó látványt nyújtanak. Áprilisban és májusban bőségesen hozza narancsos piros színű, illatos virágait, melyek még tovább fokozzák a tavaszi kertben uralkodó hangulatot.

A virágokat sárga vagy sárgászöld, lapított gömbölyded alakú termések követik, amelyek tovább fokozzák a növény dekoratív megjelenését és vonzerejét.

Ez a japánbirs szinte minden talajon megél, kivéve a túl meszes talajokat, így könnyen gondozható és alkalmazkodik a különböző kerti körülményekhez. Az optimális fejlődés érdekében lehetőség szerint tűző napra ültessük.

A Chaenomeles superba ‘Texas Scarlet’ többféleképpen felhasználható a kertben. Ideális választás lehet szoliterként, hogy kiemeljük szépségét a kertben, de csoportosan ültetve vagy sövényként nevelve is remekül mutat. Ezzel a változatos felhasználhatósággal és lenyűgöző megjelenéssel a ‘Texas Scarlet’ egy igazi ékköve lehet bármelyik kertnek.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm